Maj gad!



Grymmaste och snyggaste sängen hittills! Den vill jag i verkstan när vi köpt hus. HUR SNYGG!?

♥♥♥

♥♥♥

Jag har aldrig blivit så berörd av ett videoklipp förr. Men det här är... ja. Det är så mycket glädje och kärlek så det spricker i mig. Jag skrattar och gråter när jag ser det. Det är helt fantastiskt, vilka underbara fritänkande människor.



Jag är beroende.

♥♥♥

På inköpslistan


Knappast nödvändiga, men... ja. Whats a girl to do?
Dom ropar ju på mig..

♥♥♥

På inköpslistan

'


Dom här var väldigt intessanta.. hm.
Märke Killah. Pris 899 kr.

Bilder från Nelly.se

Jobb

Då har man återgått till arbetet igen efter en skön semester. Det kändes inget konstigt att jobba igen, utan mer som man aldrig varit därifrån. Bara hänga på sig nycklarna och ut å kuta på bruke'. Tur nu är att jenny jobbar för det är rätt snålt på älsklingskollegor just nu. Dom är på semester och vilar ut sig. Men idag fick jag träffa Carina igen och då blev jag så glad så jag kunde grina. Älskade människa, du är fantastisk! Helt oplanerat så har det blivit så att Jenny och jag har gått på dubbelschemat i två dagar nu. Mycket trevligt och vi är väldigt effektiva tillsammans, ett vinnande par helt enkelt ♥

Julia går på dagis som sig bör den här veckan. Sen har älskling två veckors semester och då får dom vara lediga igen =O) Men hon är helt ur form efter sommaren. Just nu är dom på hennes blivande avdelning "räven". Eftersom det är så lite barn så är alla på samma avdening. Hon var lite fundersam igår morse när hon kom dit. För det första var det ingen fröken hon kände igen, sen på en helt annan avdelning. -Jag vill inte vara på räven jag vill vara på dagis..
Men det gick jättebra att lämna henne och hon såg lite nyfiken ut på alla nya spännande leksaker därinne. Nu har hon varit där två dagar och idag sa hon - Jag vill alltid vara på räven. Så det blev ju bra till slut.
Men med ur form menar jag att hon är så trött när vi kommer hem. Igår kunde vi inte åka hem efter dagis för hon fick absolut inte somna, så vi åkte till mamma och fikade och plockade hallon till klockan fem. Då är det värsta över och har kommit in i en andra andning. Men idag.... Hon var så ledsen när vi kom hem. Trött, trött var bara förnamnet. Grinande - Jag vill sova... Och eftersom jag har kvällen imorgon på jobbet så fick hon sova då hon inte ska upp på dagis.
Jag la henne på min säng och sen sov hon på två minuter.


Hon hade nog kunnat sova hela natten om hon inte vaknat och varit jättetörstig strax före sju. Och när hon märkte att vi var uppe så ville hon inte sova mer. Och just nu tjugo över elva så ligger hon fortfarande i soffan och kollar på bumbibjörnarna. Hon somnar nog när som helst, då ska jag också gå i säng. För en till som inte är van ännu är jag. Trött är bara förnamnet på vad jag varit på eftermiddagen.

♥♥♥

Hejdå semester sommaren 09

Sista dagen på min sommarsemester i år. Det är som det är med det. Lite trist väder ute just nu. Mörkt och regn. Molnen måste vara jättetjocka som knappt kan släppa igen nått dagsljus.
Funderar om jag ska ta och ringa till jobbet och kolla när jag börjar imorgon, kan ju vara bra att veta.
Ska ägna kvällen till att städa. Jag vill ha ett rent hem att komma hem till efter jobbet.

Nu när mitt köksprojekt är över så tittar jag åt alla håll i lägenheten... vad blir nästa?? Det som är i störst behov uppfrächning är Julias rum. Plus att jag absolut vill köpa en ny säng åt henne. En riktig, så att hon sover bra när hon nu mer och mer ska sova i sitt rum.


Den här sängramen är jag supersugen på till henne. Det är en vanlig 90*200.

Avslutar med en bild från min absolut första semesterdag. Midsommarafton... det känns som jättelängesen.



♥♥♥

Åh vad jag är bra

Jag har aldrig haft så fint kök nån gång som jag har nu. Gud va nöjd jag blev =O)



Hemskt svårt att få till bra
 bilder tycker jag.



Måla måla till fyra på morgonen...


Och ännu mera måla.



Ny väggtext =O)



Borra borra. Ny hylla som förlänger bänken. Perfekt för kaffebryggaren.
Påsarna under är återvinningscentralen hos oss.






Nu kan vi se vad klockan är från köksbordet och från hallen på samma gång.


Nya tavellister och tavlor.


Och kanske det bästa av allt. NY kökslampa!! Ja älskar den och blev överlycklig när jag hittade den.
Men när den levererades så var sladden jättekort. Men jag lämnade in den på elkedjan så dom bytte ut
sladden till rätt längd. Lämnade in den på förmiddagen och hämtade före två. Service =O)

♥♥♥



Steg ett klart!

Efter många om och men så är hyllan ovanför spisen klar =O)





I den svarta grejen som står där lägger vi räkningarna som kommer. Köpt på IkEA för ett bra tag sen. På
kontorsavdelningen.

Ja...då var det bara resten kvar.
 
♥♥♥

Köksförvandlingen har börjat.

Köpte färg igår på rusta. En burk vit grundfärg och två burkar vanlig vit lackfärg. Målning på gång.
Men det som jag börjat måla idag är inte det som jag köpte färgen till igentligen. Jag fick nått rus bara och tänkte att nu du fula kryddhylla ska du försvinna lite.
Fuuuul är den. Vem har en kryddhylla i ett modernt kök? INGEN! Men den sitter där och det här ju en hyreslgh så den lär väl sitta där då. Hade detta varit insats hade jag rivit bort den för länge sen och satt dit en rostfri fläktkåpa hela vägen upp till taket. Men iallafall...


Teakfärgad skräpsamlare kan man kalla den. Och vad mycket ljus den tar i köket.

Work in progress. Efter andra lagret färg.

När jag skulle öppna lackfärgen efter jag grundat så var den alldelles tunn och gulaktig. Jag rörde och rörde men såg snart att den var bra knepig. Jämförde med den andra burken jag köpt och den var vit och fin. Så nu lär jag tillbaka och byta den andra. Jag skulle göra det ikväll. Vi tog bilen och körde dit. och när jag skulle visa killen i kassan innehållet i burken.... Så hade jag tagit med mig fel burk!! Klant.

Sen var vi ut nån timme på sjön med båten. Julia vill åka fort, det vill inte mamma som blir helt nervös då...

Efter andra lagret färg så såg jag att teakfärgen kröp igenom på vissa ställen, färgen blev gul. Sånt går ju inte att måla över. Så jag var tvungen att åka och köpa klarlack och lacka alla ytor som var gulaktiga. Nu har jag målat ett nytt lager färg igen och ska väl på med ytterliggare imorgon. Sen tror jag det räcker.

Jag är supernoga så det ska bli bra. För så fort man ska göra nått i lägenheten så ska det vara fackmannamässigt gjort enligt sandvikenhus. Jo tjena, lika fackmannamässigt som deras finfina jobb. När dom målade i köket så var det det klumpigaste jag sett. Dom spacklade inte ens över spikhålen och målade bara över slitningar och ojämnheter. Jättefint blev det...Inte.
Och så frågade jag lite fint när vi flyttade in om man kunde få måla kryddhyllan, och det fick man inte typ.. för det brukade inte bli bra. Ha, dom ska få se hur man målar med finess ,klantarslen. Det kommer att bli superbra!!

Nu är klockan två på natten och jag är inte ens lite trött. Ska upp i morgon och måla ett lager till. sen kommer mamma hit och vi ska åka och lämna en massa kläder på biståndsgruppen i valbo. Hoppas på en snabbis på IKEA också, behöver lite pryttlar därifrån till min makeover i köket.

Åh gud va bra det kommer bli!! Skryter? Ja lite ; )

♥♥♥

Nöjen

Ikväll har jag roat mig med att rensa och städa på Fannys rum. En knökfull svartsäck med kläder fick jag ihop som ska till biståndsgruppen. passade på att städa ordentligt, dra fram möbler och tv'n. Damsuga bakom osv. Så nu kan hon lättare hålla ordning själv sen igen. Fanny åkte till Sthlm idag med sin pappa. Min vecka igentligen, men det är väl inte så noga tycker vi såhär på sommaren. Så vi får väl se när hon kommer hem nästa gång. Dom skulle vara borta till söndag så jag antar att hon kommer nästa fredag igen. Lång tid..


Överkastet har min mormor virkat. Det tycker jag jättemycket om. Fatta vilket jobb..




Skrivbordet är ärvt från min Farfar och Farmor. Dom är döda idag. Farmor dog när jag var ca sju år.
Hon dog av emfysem...från andrahandsrökning från farfar...
Farfar dog när Fanny var ca ett och ett halvt. Och han dog då inte av sin kedjerökning. Så konstigt och
orättvist livet kan vara.


Nu sitter jag och väntar på att "Harpers Island" ska börja.. Oooh det börjar NU!!

♥♥♥

Snurr snurr

Nu spinner dom små hjulen i huvet av full kraft. Jag är helt inne på inredning just nu och ska ge köket ett rejält lyft.
Wiiiee det här är så kul!

Jag har köpt färg idag...  Följetången börjar NU!
 
♥♥♥

Sista veckan

Sista veckan på semestern har börjat. Det känns helt ok. Klart det skulle vara skönt att ha nån vecka till, men så är det väl alltid. Bara liiiite till....

Suttit i telefon och fixat med lite ekonomiska ärenden här på förmiddagen. jag hatar verkligen att prata i telefon när det gåller allt annat än nöjen. ringa samtal och prata siffror eller liknande. Fyyyy, jag blir så nervös. Förstår inte varför igentligen, men så är det.

Har lite projekt den här veckan här hemma. Min dröm är ju att flytta, men just nu finns verkligen inga objekt på marknaden. Och innan vårat drömhus kommer. (gud vet hur lång tid det tar innan det kommer, en vecka...ett år!?)
Iallafall så maste man leva i nuet. Jag måste ändra och fixa lite så jag får in lite nya vibbar här hemma. Och det ska jag börja med nu.

Vi har iallafall tittat på en ny soffa, wiiieee.

Det blir en... Kramfors från IKEA.



I den färgen som på bilden. Sen skippar vi vardagsrumsbordet och köper till en..


STOR fotpall. Den är ca en meter i diameter. Den kommer alltså stå där normalt ett vardagsrumsbord står. Sen flyttar man runt den efter behag. Fina fisken blir det.

Ska bara spara ihop till dom först...
Men gud va jag ska spara!

♥♥♥

Sicken typ!!



Vi hittade ett hus. På Hemnet. I Sandviken. Nära dagis och skola. Massa rum. Det var Vårt hus! Det var till salu. Vi skulle på visning. Huset med stort H. Färdigmöblerat och klart i mitt huvud..typ. Jag sov redan i sovrummet. Lagade mat i köket. Kramades i hallen.
Ägaren bestämde sig för att inte sälja...

Vilken jäkla typ!!

Han bor just nu i Vårat hus!!

Jag gråter blod....

Min kära sambo säger att jag inte får bli så känslomässig över saker som är långt ifrån klara. För jag blir ju så fruktansvärt besviken. Och jag försöker tänka att det fanns en mening med det där också. Men det är sååå svårt.
Jag vill ringa på "vårat" hus och trycka upp ett finger i ansiktet på karln och säga att nu jävlar flyttar du ut härifrån pronto!

FÖR DU BOR I VÅRT HUS!!!

ψψψ

Update

Jag som tänkte ett inlägg om dan hela semestern... Det har gått sådär.

Senaste veckan har vi verkligen inte gjort många knop. Mest ingenting faktiskt. Just nu är klockan kvart i tre och jag sitter i morgonrock fprtfarande. har duschat iallafall vilket var duktigt av mig. Julia vaknade i sin säng i morse och var tok ledsen och helt förstörd för att hon sovit där. Klockan var strax efter sex på morgonen och vi gick upp och la oss i soffan och kollade på bollibompa. hon var fortfarande jättetrött och framåt nio så somnade hon om och sov några timmar igen. och då gjorde jag det med.

Vi var ju i Stockholm förra veckan. Sov på hotell på globen och var på Gröna lund med tjejerna. Jättemysigt. dagen efter så gjorde vi stan. fast det var trettio grader i innerstan så det var rätt så jobbigt.


Tog djurgårdsfärjan över till grönan.


Det ar sååå varmt, men sen blev det mulet och då blev det superskönt.


Lustiga huset var första på listan.


Åt god mat, men dyr var den =O)





Köer till allt.


Julia ville åka kärlekstunneln två ggr.


Fanny först i kön till gungkarusellen eller vad den nu heter.


Dagen efter i väntan på tunnelbanan in till stan. Och nu var det varmt kan jag lova.




Tjejerna fick hoppa bungyjump på stan.


Det var kul ska ni tro.


Spännande


På väg hem till Sandviken igen efter händelserika dagar.

♥♥♥




Veckan som gått del 1

Den här veckan har jag och älsklingen varit lediga samtidigt. Och en vecka till har vi ihop innan han börjar jobba igen =O) I Tisdags så var jag och barnen, mamma och kusinerna och deras pappa till den årliga trippen till furuvik. Vi kom dit kvart över tio och åkte hem halv åtta. En heldag vill säaga. Vädret var bra, lite för varmt faktiskt. Vi tittade på djur, åkte karuseller och avslutade med att bada på furuviks fina utomhusbad. Mamma hade som vanligt tagit med sig en matsäck till alla som överträffar sig själv varje år. Hur mycket mat som helst som räckte hela dagen till allihopa.


Astrid Fanny Majken och Julia. Sixten sprang ur bild =O)


Klappa getter är alltid lika kul.


Bäst att klättra upp till majken när apan ville hälsa...


Julia älskar Astrid. Dom åkte många karuseller ihop.


När Julia väl fått smak på lilla fritt fall så ville hon bara åka det.


kamelerna var nyfikna och ville gärna bli matade med blad.


Julia i en stor kaffekopp. det var jättekul när det snurrade tyckte hon.


Fanny blev åksjuk i värmen och låg avsomnad i skuggan i nästan två timmar med mormor.
Men sen piggnade hon på sig och kom igång igen.


Uppdukning pågår. Mamma hade med sig FEM kylväskor med allt från pastasallad
till hembakade piroger och blåbärspaj. Och mycket mer =O)

♥♥♥

RSS 2.0