Alla helgona..

Bara jag och sune hemma just nu. J är på väg att hämta hem lillan från strängnäs där hon varit en vecka. Dom kommer hem imorgon. Jag ska iväg och jobba kväll om en stund. Sen efter det ska jag hem till Jenny och mysa lite och umgås. Eftersom vi båda var "gräsänkor" så får man ju passa på.
Igår kväll så var jag och J på klaras och åt. Man får passa på när man är barnfria♥.Sen tittade vi på lite film. Först årets absolut sämsta skräckfilm som kändes mer som en dålig komedi. Och sen en betydligt bättre dramafilm. Jag tvättade även hela eftermiddagen och kvällen igår. Försöker hitta nån ordning i mina skåp. Rensade bort sommarskor ur ett skoskåp vi har i hallen.





Så tröttsamt. Va ju tvungen att knäppa bilder på eländet. Och varför är det då ett elände. Jo för att jag inte får plats. Det här på bilderna är inte ens hälften... inte på långa vägar. Drömmen är att kunna ha dom framme med full synlighet ( i min framtida walk in closet) så man bara kan plocka ner det par man vill ha idag. Nu blir det mest att man går i samma skor eftersom det är så drygt att rota igenom alla skåp och lådor med skor och stövlar. Tänkte att jag kanske skulle räkna dom, men jag törs inte. Haha, men jag räknade sambons och han hade fjorton par. Fast när jag sa det så rensade han snabbt ur två par så nu har han tolv par. Men jag har faktiskt rensat en hel del på sista tiden också så lite har det minskat.

Men i slutändan så älskar jag mina skor.

♥♥♥

Just testing

cute

Det här skulle jag vilja ha på mig imorgon. Nu godnatt.

♥♥♥


Sååå!!

Efter dagar av irritation och huvudbry så har jag äntligen lyckats lära mig hur jag gör om i bloggen. Ja och resultatet ser ni ju. Åh vad jag känner mig duktig med tanke på att jag är rätt kass på datorer =O)

♥♥♥

Pay my bills

Dags att bli av med den nyinkommna lönen. Räkningar ska betalas ikväll.

Imorgon tänker jag gå till jobbet. Jag har min cykel på lagning på stan och den är klar nu. Så då hämtar jag hem den efteråt. Min fina gamla pirra. Min mormor köpte den på femtiotalet och den har knirrat på nu felfritt sen dess. Men nu hade ett stag i bakhjulet gått av så hela bakhjulet måste bytas ut. Så nu kommer den hålla i sextio år till. Förr gjorde dom saker som höll. Den har tom trähandtagen kvar =O) En ny sadel har jag köpt för den gamla är rätt slut efter sekel av gnussande.
Det är ju dags att cykla när som helst nu. När det är halt ute kan jag inte ta moppen.

var in på synsam idag och provade bågar. Ska köpa glasögon då jag märker att min syn bara blir sämre och sämre. jag har haft glasögon hela min uppväxt igentligen, men klarat mig bra utan också. Jag har brytningsfel på ögonen. Men har nu på senare tid känt hur ögonen jobbar som skjutton. När det rör sig mycket omkring mig så får jag ont i dom och måste nästan gå och blunda för att orka med. Sen tycker jag nog att det börjat bli lite blurrigt ibland när jag tittar på saker.

Men som sagt bågarna. För ni trodde väl ändå inte att jag skulle kunna köpa några "no Name" bågar för 398 kronor...
Nänä. Jag tänkte mig Dior eller möjligtvis Gucci. Men dom jag föll för var faktiskt (inte medvetet dock) dom dyraste på hela synsam.. Efva Attling. Fan va hon var dyr då, Men jävlar i havet va hennes bågar är snygga.

Men köper jag dom och inklusive specialglas som ska gå att borra i och undersökning så är jag uppe över sju tusen kronor... Det var ju inte riktigt meningen.
Men jag har väldigt svårt att tänka mig några andra faktiskt.


Signature strass by Efva Attling.


Ja på bild såhär så ser dom ju i ärlighetens namn inte ut mycket för världen. Men på mig.. då du ;)

Nä nu ska jag betala dom dära räkningarna och sen sova lite.


Saknar lillstrumpan i strängnäs.


Nytagen Dagisbild på vårat lillhjärta ♥

♥♥♥

chailatte

det var ett tag sen jag skrev. Men i stora drag sen sist. Fanny har fyllt tolv år och firats hela helgen av släktingar från sveriges alla hörn.. typ. Massor med paket och en hel hög med fika.
Julia har följy med farmor och farfar hem och ska spendera en vecka hos dom.

Känner inte för att skriva mer ikväll. Sitter just nu och tittar på Love Actually och sippar på en chailatte. Jag älskar den här filmen ♥

Sen sova sen jobba.

♥♥♥

Vilken menlös dag

Usch vilken mesig dag. Min rygg är allt utom bra och jag har bara drivit runt här hemma oförmögen att kunna göra nånting. Kunde inte ens sitta fram till klockan fem för då värkte det upp i nacken på mig och blev värre. Så stå eller ligga. Och om jag väl satt eller låg så kom jag knappt upp igen. Jävla skit. Tycker alltid det är nått nu. Kravlig som en gammal tant.

Som tur är så är jag ledig idag och imorgon så jag hoppas kunna vila upp mig så att den värsta inflamationen lagt sig till på onsdag. Har faktiskt en hel del att göra och Fanny fyller tolv på Torsdag och lägenheten kommer invaderas hela helgen.
Framåt sex ikväll så började jag försiktigt att rensa och städa i bokhyllorna i vardagsrummet. Skräpsamlare och sen gillar Julia att riva ut böckerna så allt var i en enda stor oreda. Men nu har jag gjort om lite och plockat bort en hel del "pynt" så det är renare och enklare. Det blev bra tror jag.

Jag har ju tradera auktioner pågång och blev rätt paff ikväll när jag såg att jackan ligger på över tusenlappen nu. Känner mig lite obekväm med det faktiskt. Jag la ju ut den för trehundra och hoppades väll på en femhundring iallafall.. Ja det blir ingen försäljare av mig inte..
Tycker det är lite pinit ja.

Föresten, imorse så var det vitt på marken. Första snön här. Men vid tolv så var det borta (som tur var). För tidigt. Men mysigt ändå.

♥♥♥

Söndag

Jag har fått inflamation i en muskel vid höger skulderblad. Detta resulterar i att jag har ont och omedvetet går och spänner mig. Vilket resulterar i att jag har fått ont i nacken och axlarna.. Som en snöboll nerför en backe.
Jobbar ikväll och jobbade igår kväll. Gnydde lite var gång jag gjorde nån konstig rörelse eller satte på mig jackan. men det gick.

Lite bättre idag, men är bedövad av eeze spray just nu så då känns det lite bättre en stund. Men bara lite =O)

Annars så är det som vanligt. Mina traderaauktioner rullar på. Har en Peak jacka ute och även mitt startkit ifrån Mary Kay.

Lite ytlig information är att jag har haft ångest för mitt hår sen jag klippte det och har äntligen hittat en lösning som känns ok. Lockigt, då funkar det liksom. Så nu blir det de ett tag.

♥♥♥



Kurs med kurt

Tre dagar fackkurs nu. Väldans kul och lärorikt. Fast jag tycker man mest äter..
Igår hällde jag kokande vatten över mina händer. Inte med flit såklart. Lite på vänster men i stort sett hela höger och en bra bit upp på handleden. Fick sova med handen i en hög vas med vatten. Jävlar vad ont jag hade. Jag har ont i huden idag. Kan inte ha nått som ligger mot och man ser tydligt vart vattnet hamnade. rött och svullet.

Ikväll har jag och Fanny varit i valbo med mamma. Hon skulle hämta sina nya bänkskivor till köket och behövde hjälp att få upp dom på tackräcket. Passade på att ta med Fanny för hon var i stort behov av nya skor.
Att köpa skor med Fanny är ungefär lika kul som att dra ett hårstrå i taget...långsamt. Men efter många om och men så bestämde hon sig för ett par stövlar i svart. Väldigt snygga om jag får säga det själv.



399 på skohuset. På Nilson kostade dom 499.. Så det var ju tur att vi inte köpte dom där =O)
Nu ska jag laga ett par gamla stövlar sen sova.

♥♥♥

Holy smokes

Snubblade in på laredoutes webshop. Och där var det rea.. det vara bara det att dom visst satt lite fel priser på en del varor. Skinnskor för fem kronor. Adidas jackor för sex kronor, väskor kläder kappor jeans.. osv osv. Inte på alla plagg men en hel del. Det är inte första gången dom gör så och blivit länsade av giriga webbshoppare. Så klantigt att sätta ut en ullkappa som kostat femtonhundra kronor för fem kronor på rea.. Hoho. Så det blev en stoooooor order minsann. Får väl se om den går igenom när dom tittar närmare på den. Men statoil som tar emot paketen kommer nog att lyfta lite på ögonbrynen när det börjar ramla in paket till mig. Får väl säga att jag vunnit en tävling eller nått. Tror det blev trehundra kronor för mig. Men shit shit shit va grejer till hela familjen. Hahaha va det ska bli kul att se om detta går igenom.


Sex kronor... Och en i savrt också.. hehe.



Fem spänn.. till darlingen.



Stövlar i mocca till fanny. sex kronor..

Och typ sextio grejer till...

♥♥♥


söndag

Så var helgen till ända igen. Vi har varit i strängnäs och haft det bra. Marknad och trevligt umgänge med svärföräldrarna (får man väl säga fast man inte är ingift i familjen) .Nu sitter jag och har precis tittat klart på Sex and the city The movie på kanal +. Mina bästa tv kompisar som jag aldrig tröttnar på. Har nog sett varje avsnitt av serien minst tio ggr om inte mer och filmen älskar jag. Längtar till tvåan kommer ut och av bilderna från filminspelningen att döma så blir den finfin!♥

Nu är jag ledig i två dagar till sen är det fackutbildning resterande veckan. Jobbar helgen sen. Ja det här blir bra!!

Igentligen så har jag inte riktigt tid att vara ledig då jag skulle behöva fixa med schemat på jobbet dom här dagarna. Hm... det kanske löser sig.



Lånar en fin bild på tjejerna på äventyr i helgen. I skogen utanför huset där Julias farmor och farfar bor.

♥♥♥

Veckans absoluta höjdpunkt.

Onsdag kväll klockan 22.00. Då är det True Blood. Åh vad den serien är förjävla bra. Jag börjar alltid räkna ner på måndagen... snart snart. På Onsdagen går jag bara och väntar på att klockan ska bli tio. Sen är det en timmes fullständig uppmärksamhet. Jag älskar det ♥

Annars så har dagen varit bra. jobbat handlat lagat mat och planterat om blommor. köpte nya till sovrummet för Sune (kattungen) har vält ner dom gamla så många gånger så dom var helt förstörda.

Nu ska jag packa ihop mig och gå i säng. jobbar som vanligt imorgon. sen på kvällen är det föräldramöte på dagis. I helgen åker vi till Strängnäs så det ska väl kollas lite på det också..städning, packning osv...



God natt

♥♥♥

Måndagen avklarad

Nu är vi inne på tisdagsdygnet. Är ledig vilket känns bra. Har lite att fixa med. Bla att lämna in min cykel på lagning. När det blir halt så kan jag inte ta moppen längre. Den slirar som på olja hela tiden och är livsfarlig då. Man skulle ha haft vinterdäck till den. Undrar vad det skulle kunna kosta... ? Tjoff, nu har det gått fem minuter och jag har googlat på priser. Hittade från 695 kronor. Det var ju billigt och bra. Men dom ska ju på också och måste lämnas inför det. Nä jag får nog cykla verkar det som. =O( Men det är bra för mig.

Suttit och kollat på Ensam mamma söker på datorn. Missade det i söndags eftersom jag jobbade. Madeleine som är med där är dotter till en kollega till mig. Marianne som hon heter är en av dom snällaste människorna jag känner. Så nu väntar vi spänt på hennes tvframträdande =O) Blir nog nästa avsnitt.

Eftersom min kära sambo har köpt nytt hemmabiosystem så har vissa ändringar skett i vardagsrummet. Högtalarna måste ju stå på ett visst sätt och därför fick vi dra isär två stycken bokhyllor som stod brevid varandra. Min första tanke var... ajajaj. Men nu nån dag senare så har jag vant mig och tycker nog att det tom blev bättre än innan. Men i bokhyllorna ser det inte så kul ut. Messy messy. Skulle vilja få det mer enhetligt på nått vis. Inte så mycket färger. Såg nån som slagit in varje bok i papper i vitt grått och beigt. Snyggt men dryyyygt. Såg en annan som hängt tunnt vitt tyg framför bokhyllan så man bara anade böckerna där bakom. Det var ju mer praktiskt och lätttillgängligt. Hm, får fundera på det där..

Nu är det tydligen natt visar klockan så jag ska hoppa i säng.

♥♥♥

Dying

Hoppsan vad klockan går när man ha..färgar håret. Utväxt på två cm sen sist. Den färgen jag använder nu ger mig ingen utväxt rent hårfärgsmässigt. Men däremot så har jag ju mina naturligt vita slingor numera. (gråahår) Och dom kommer ju fram med utväxten. Kritvita. Men nu har jag färgat hårbotten så nu är dom döljda ett tag. Men jag har lite lätt ågren över mitt hår. Klippte ju av det tjugofem centimeter. Vilket var tjugofemcentimeter risbuske iof. Men jag vantrivs VANTRIVS!. Jag vill ha tillbaka det så nu är mitt hår på utväxt igen. Som tur är har jag ju mitt löshår. Lika långt som mitt var men i bättre kondition. Så nu har jag färgat det också eftersom jag gjorde slingor i det i somras. Nu är det redo att användas igen och jag kan känna mig som mig igen =O)

Nu ska jag tvätta av mig ansiktsmasken som får mig att se ut som en smurf. Knallblå. Varför måste det vara så konstiga färger på ansiktsmasker igentligen, det undrar jag..




♥♥♥

kanelbullens dag

Jag ar inte bakat en enda kanelbulle idag och inteätit nån heller. men i fredags så åt jag flera stycken som jag köpte och tog med till jobbet för att överaska min jobbarkompis med =O)
Söndag idag och jag ska iväg för att göra min tredje kväll på raken. Inte gjort många knop idag. legat hela morgonen i Julias säng och kollat på film med henne. Druckit kaffe och allmänt bara slappat.
igår var vi in till valboköpcentrum. Vi var in på Mio för första gången och blev glatt överaskade. Superfina grejer verkligen. Provlåg i sängar och konstaterade att det tydligen var sådär som en säng skulle kännas.  Jisses så sköna...
Sen var vi in i köpcentrat och åt lite. Hittade supertuffa skor till Julia. Eller mer stövlar eller höga boots kan man kalla dom. Fodrade med rosa lurv och riktigt stadiga. Vi hade då provat tio par på henne utan att få nån respons alls. Jättetråkigt att prova skor kan man säga. Men just dom här gillade hon och ville ha.



Dom blir perfekta nu hela hösten och kanse även till våren om hon inte växer ur dom.

♥♥♥

dela med mig

Jag kan fastna i timmar framför you tube. Och det är speciellt vissa kanaler där som jag älskar.

Så nu ska jag dela med mig av mina favoriter.

Först ut är... Kandee Johnsson.
Hon är profetionel makeupartist och gör fantastiska makeuptuotorials.
Hon spritter av liv och får det svåraste att bli enkelt.



Love love love her!!  Klicka här för att komma till hennes kanal. Eller här för att komma till hennes nya kanal då den gamla blev full. På senaste t iden så gör hon mest kostymlooker till halloween. Finns massa olika. Kolla in =O)



Ok nr två på listan. Lauren Luke! Panacea81 kallar hon sig.
Hon är en riktig veteran inom makeuptutorials på you tube. Man kan väl säga att dom flesta har kommit efter och inspirerats av den här tjejen. Och jag förstår. Superduktig och hur charmig som helst. Har blivit så stor i england att hon fått skapa sin eget makeupserie som säljs på sephora (som tyvärr inte finns i sverige. men det är makupmecka kan vi väl säga ) Ja hon är inte bara stor i england numera utan i hela makeupvärlden. Men jag har följt henne sen hon var relativt okänd.



Klicka här för att komma till hennes kanal.



Nr tre på listan heter Julia. Kallar sig Miss Chieveous. Ännu en superduktig makeupartist. Hon är fantastisk på att beskriva och förklara in i minsta detalj så man verkligen hänger med i videon. Och är såååå duktig.



Här kan du klicka för att komma till Miss Chieveous kanal.



Nummer fyra på listan är den fantastiska Kuupio207. Hittar inte hennes riktiga namn. Men den här tjejen är helt magisk på att göra "smokey eyes". Och inte bara i den klassiska svarta looken utan i alla färger som finns. Helt suverän och gör lättförståeliga videor som man inte kan sluta titta på.



Här är hennes kanal.



Och mitt sista tips är den vackra Iris. Kallar sig ilovegerardo.  Som faktiskt inte håller på med makeup utan hår. Hon specialiserar sig på olika håruppsättningar och ger massor med bra tips på hur man kan styla och sköta håret.




Här är hennes kanal.

Det var mina favoriter på you tube. Och det finns hur mycket som helst på varje kanal så man kan verkligen sitta hur länge som helst och bara inspireras och lära sig massa tips och trix från dessa fantastiska damer.
Det finns massor och åter massor av liknande tjejer på you tube, Men dessa sticker ut i min värld. Sen finns det ju en massa andra tuotorials om man så vill. Träning, hår, smink, kläder, olika sporter, kortspel, instrument...osv osv.

Men här fastnar jag ofta och lääänge =O)

Puss och kram

♥♥♥

tjo

Idag har jag varit på utbildning med jobbet. Inte så dumt faktiskt. Skönt att göra nått annat ibland.
Igår var jag i valbo med mamma. Vi var på ikea och inne i köpcentret. Mamma och jag har alltid så kul när vi gör sånt tillsammans. Och mamma ska aldrig köpa någonting, Också köper hon ändå. För som ju jag är så är även hon. Faller för en pryl eller sak och kan inte  släppa taget.. haha  love it ♥
Lillskruttan var med oss såklart och myste. Jag åkte dit för att leta presentar till Fanny som fyller tolv om några veckor. Vill hitta ett par slimmade täckbyxor till henne. Dom flesta man ser är så vida och konstiga. Fanny vill ju ha ett duntäcke så mamma köpte det till henne på ikea. Jag hittade inga täckisar men lite andra snygga kläder till henne. Julia hittade en klänning och ett halsband på kappahl som hon drog runt på. Du får välja om du vill ha klänningen eller halsbandet sa jag... Hon fundrade en stund och sa sen - jag tar båda...! Det är mammas flicka det !!  Så det fick hon då såklart. Man kan ju inte argumentera med sån logik i min värld =O)

Ikväll har vi varit på kalas hos Jenny. Hennes äldsta son Henrik blir stor och fyller åtta år. Och idag fick hon även veta att det är ännu en liten vild pojke i magen. Mysigt ♥




Behandla dina nästa som om det vore sista gången du såg dom för det kanske det är.

Om du ler mot någon så får du betalt med det samma.

Lägg energin på att vara lycklig istället för att gräma dig över saker du inte kan påverka.

Om du är lycklig och glad så blir din omgivning det med.

Dela med dig av din livfullhet, då blir din omgivning livfullare.

Se alltid glaset som halvfullt inte halvtomt.

Visa din älskade att du älskar den så kommer du få det dubbla tillbaka.

♥♥♥


RSS 2.0