dag ett - om mig

En sammanfattning om mig då..

Jag heter Sara. Föddes 8 augusti 1977 på sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Jag har två äldre syskon som är fem och sex år ädre än mig. När jag var fem år så flyttade vi till Sandviken. När jag var sju år så skildes mina föräldrar sig och min pappa flyttade så småningom tillbaka till gbg och gifte om sig. Dom bor numera i Huskvarna. Detta gjorde att jag växte upp ensam med mamma och syskon, även om vi alltid haft kontakt med pappa men då något sporadisk.
Skolåren...bla bla bla.. Gick Estetisk teater på gymnasiet och tog studenten 1996.
1997 träffade jag M och blev gravid på stubberten. Inte direkt enligt planen, men vi behöll barnet som tur var och idag är Fanny tretton år och går i sjuan.
Idag lever jag med en ny J och har två barn till. Julia snart fem och Nellie en månad.
Just nu är jag mammaledig men arbetar annars inom äldreomsorgen. Har värdens roligaste arbetskamrataer och trivs jättebra på mitt jobb. Det är verkligen hur kul som helst...oftast.
Ja nu är jag 33 år och är mitt i livet. Känns bra =O)

♥♥♥

tisdag 30/11

Sista November idag. Skulle ner på sjukhuset och ta prover men Nellie hade andra planer så det vara bara att ge upp om att hinna. Hade telefontid imorgon med läkaren men har bokat om tiden nu iallafall då det inte finns några provsvar att titta på. Skulle igentligen ha tagit proverna förra veckan... men ja.. Alzheimers.
Men vi ska ut i den fina vädret ändå sen. Ska ner till sandvikenhus och hämta nya boknings..grejimojer till tvättstugan då dom byter bokningssystem där nu. Blir elektroniskt nu. Är jag ju van med från jobbet men är inte speciellt förtjust i.
Nästan så det är för kallt för Nellie ute nu men det ska nog gå bra. Skönt att komma ut också. Igår var vi hemma och jag lyckades tillslut få med mig Julia ut. Hon ville inte alls och önskade sig genast in igen. Men vi tog en promenad och fixade lite tallris till hallen. Har det i en zinkhink där. Ger en mysig stämning tycker jag.

Och stolsöverdragen jag skulle sy då. Jo dom blev klara tillslut. Tog två dagar. Det tar onekligen lite längre tid än planerat när man inte får hålla sin egen takt. Nellie vill ju inte alltid det jag vill =O) Men det blev bra, mycket ljusare och trevligare vilket var tanken.

Nu har jag precis slängt in en maskin med tvätt då Nellie valde att kissa i sängen imorse när jag skulle byta på henne, men det får man när man är en lite bebis så det var knappast hela världen. Det torkar =O)

Nu tänkte jag börja med dag ett på listan här under.

♥♥♥

En om dan

30 dagar, 30 inlägg, 30 punkter.

En punkt varje dag. Börjar idag eller imorgon.


Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick


Onsdag 24/11

Det blåser utanför mitt fönster så det skakar i rutorna. Snöstorm på sitt bästa antar jag. Om det blåser såhär imorgon kan jag inte ta ut mini i vagnen och gå till dagis. Inte lillis heller som måse stå och få allt på sig. Vi får se. har ni komit igång med advent ännu. Inte jag... Det blir varken hackat eller malet med en bebis på armen. Hon är vaken största delen av dagen och har nån slags microsömn för sig som jag inte hinner göra något på. skulle behöva ner i förådet och gräva efter julkartonger och hämta upp nya mattor. Men vi får se. Kanske imorgon. Sen har jag startat ett litet syprojekt också. Matsalsstolarna ska få nått slags överdrag. Dom ser ju inte ut som stolar gör mest utan har nån konstig form med piggar som sticker upp högst up på stolsryggen. Höga är dom också..dont like them really. Drömmen om en snygg clean matsalsgrupp får dock vänta till drömmen om hus slår in. Så nu blir det inklädda stolar. Vitt tyg såklart. Egen design.. Ja den som lever får se.


Såhär går inte att göra pga formen på ryggen, men det är inspirationen...typ.

♥♥♥

fredag 19/11

OK!! Jag har ett problem.
För att undvika att se ut som ett spektakel i helgen när vi ska bort så provade jag lite kläder att ha med mig. Allt är för litet...eller för stort. Sitter som jag vet inte vad.
Vet inte om jag ska skratta eller gråta...

Haha..Uäää

♥♥♥

torsdag 18/11

Hallå hej dagboken. Sitter här i en helt nedsläckt lägenhet i min ensamhet. Alla sover och då är det skönt att få vara ensam en stund. Nellie har varit mer eller mindre vaken hela dagen, så jag hoppas hon sover som en stock i natt. Det gjorde hon inte igår natt som var ganska orolig. Jag var trött som attans imorse när klockan ringde och det var dags för dagis. Men nu känner jag mig konstigt nog inte särskillt trött alls just nu. Men jag somnar nog om jag lägger mig. Det är ju bara så skönt just nu när jag får vara ensam en stund.
Imorgon åker vi till Strängnäs hela familjen och firar svärmor som fyller år. Kommer hem på söndag. Jenny ska komma hit och ge odågorna (katterna) mat medans vi är borta. Det var länge sen jag var där nu kommer inte ens ihåg när det var sist. I våras kanske.
Nu piper det inifrån sovrummet så nu e det nog nån som börjar bli hungrig och känner sig ensam. Så det blev ett kort inlägg det här.

Vi hörs nästa vecka då det är dags att börja fundera på advent och allt vad det innebär i hemmet...Wiee!!Bild från förra året =O)

♥♥♥

Tävling

Här kunde man vinna en fin adventsljusstake. Så jag länkar och får lite större chans på vinst =O)

måndag 15/11

Men gud, har det gått en vecka sen jag skrev sist. Tjoff va det går. Inatt blir mini tre veckor. Så stor minsann =O)
Idag har vi varit ute och gått i blötsnön. Drog på regnskyddet för att inte vagnen skulle bli genomsur. Funkade bra så nu är det invigt också. Jag tycker det är så skönt att gå med vagnen. Har en massa spring i benen som är skönt att få bort. Man är ju van att röra på sig på dagarna på jobbet så då är det skönt att ta vagnen och dra ut. Vi var till apoteket och hämtde ut medicin till mig. Sen imorgon så blir det ju två vändor med vagnen då lillan ska till dagis och sen hem igen. Det går jättebra att dra henne på åkbrädan och hon tycker det är kul. Supernöjd med vagnen som går som på räls. Lite hård bara ingen fjädring direkt, men det är det enda jag kan klaga på. Bra köp.
Helgen har varit lugn som vanligt. Inte varit ute och gått men vi var till valbo en sväng på lördagen och var och veckohandlade så man kom ju ut lite iallafall.
Fars dag igår som jag i vanlig ordning inte hade kommit ihåg att komma ihåg. Ska sätta påminnelse på mobilen tills nästa år tror jag. Fan är inte det i februari..eller nått. Ingen koll alls =O/

Nu håller jag på att göra köttbullar. Hemmagjorda såklart. Stuvade makaroner till det sen. Vi ska försöka äta ur frysen den här veckan. Välbehövligt. Sen ska jag frosta av den i slutet på veckan.
Väldigt intressant..

Ja men mina dagar kretsar kring hemmet just nu och inte mycket spännade händer liksom.Så här fint var det ute i torsdags när vi var på väg till bvc.

♥♥♥

måndag 8/11

Godförmiddag.. eller lunch kanske. Idag har jag tvättstuga här fram till klockan femton. J och lillan har åkt och kollat hennes öron hos läkaren för vi tycker hon har blivit så högljudd. Ska kolla om hon har en vaxpropp kanske. Idag är sista dagen som J är hemma med sina tio pappadagar. Kan inte förstå att det gått två veckor redan. Det har gått hemskt snabbt, även fast man nu inte kunde tänka sig hur det var innan mini kom. 

För två veckor sen idag var det den 25 oktober. Jag hade haft förvärkar i några dagar som kom och gick. Jag ringde till förlossningen som jag skulle på fm och bokade en tid för ultraljud dagen efter. dom gör alltid ett ultraljud när man är i 40+3 för att kolla så allt är bra och att det finns tillräckligt med fostervatten kvar. Fick tid dagen efter tjugo över åtta.
Kände under förmiddagen hur värkarna tog i mer och mer men inte så jag inte klarade av det. Men jag tänkte att det lägger nog av igen. Hade tvättid och sprang upp och ner i tvättstugan hela dagen. Badade Julia på kvällen eftersom hon skulle på dagis dagen efter. vi hade bestämt att hon och Fanny skulle sova hos mormor den natten eftersom vi skulle iväg tidig på ultraljud och lillans dagistider är från 8,30 på morgonen. J lämnade henne där på kvällen och storan cyklade dit efter kören. Jag sa till J att det nog kunde vara nått på g nu. men att jag inte visste. Låg i sängen hela kvällen och kollade på tv medans jag klockade mina värkar. Dom kändes en hel del men fortfarande inte så jag kände att det var dags. Eller var det det..? Jag kunde inte avgöra. Visst fan gjorde det rejält ont nu, men det var väldigt oregelbundet. Om jag låg stilla så var det ca åtta minuter imellan, men om jag reste mig upp så kom dom direkt och var mycket tätare. Vid strax före elva så ringde jag förlossningen och förvarnade att vi förmodligen var på ingång under natten. Hon frågade hur det kändes om jag kände att jag ville komma in på en gång. Då jag svarade att jag inte visste. Då sa hon att det förmodligen var lugnt än så länge för så brukar dom flesta svara när det inte riktigt är dags än.. Men jag vet ju att jag tänkte lika när Julia skull födas och då var det helt öppet när jag kom in.
J frågade om vi skule åka och mitt svar blev som vanligt den natten -Jag vet inte. Gå och vila en timme du så håller jag ut. Men det ville han inte utan bestämde att nu åker vi in.
Så ca tjugo över elva åkte vi in till förlossningen.
Där var det mer eller mindre fullbelagt och vi fick vänta en stund och sen gå in i en undersökningssal. Barnmorskan kände på mig och höll på att sätta sig ner när hon kände att det var öppet åtta cm. Så det var raskt in i sista lediga förlossningsrummet och byta om. Dom la en kurva på mig för att se värkarbetet. Nu började det bli riktigt drygt och det var svårt att ligga still när det tog i som mest. Efter  en stund ringde jag på klockan för jag ville verkligen gå och kissa och då tog dom bort kurvan och var nöjda med det dom hade sett. Värkarna efter det är lite dimmiga för dom gjorde helvetiskt ont. J stöttade och hjälpte mig enormt. Var så skönt att han var där. När dom sen kom in och frågade om det tryckte på neråt och jag svarade -jag vet inte.. som vanligt så kände hon på mig och det var helt öppet och barnet hade kommit en bra bit ner i förlossningskanalen. Så nu var det bara att ta i liksom. Aj aj aj.. Fan vad det gör ont att föda barn. Barnmorskan och uskan som var där var imponerade att jag körde utan bedövning..old school liksom. Men det finns ju ingen bedövning som biter på utdrivningsskedet tydligen förutom lustgas och det ville jag inte ha. Jag vet inte hur många krystvärkar det blev men det var långt imellan dom och dom tog inte i som barnmorskan ville riktigt. Så jag fick krysta på eget bevåg vid varje värk. Men kanske sju krystvärkar mellan tummen och pekfingret. Jag ville bara fly, om jag kunde det så skulle det nog gå bort.Allt jag kunde tänka på var hur jag skull slippa ha så ont.Men sanningen var ju att det bara fanns ett sätt. Men hjärnan sökte andra lösningar febrilt. Skjut mig!
Men så sa barnmorskan att det förmodligen bara var två ggr kvar och det var som ljuv musik i mina öron. Jag tog i från tårna och höll ut så länge det gick. Och sen var det över.
Nellie låg på mitt bröst och var redigt arg ♥

Perfekt från topp till tå. 3994 tung och 52cm lång klockan var 01,32.

Sen skulle ju moderkakan ut och det skulle sys utan bedövning. Halleluja det gjorde förbaskat ont kan jag lova.
Barmorskan tyckte det var en perfekt förlossning och tyckte jag kunde vara hemskt nöjd med en sån fin upplevelse.. jaha tänkte jag och kände mig som jag blivit våldtagen av ett godståg. Men men..
Sen fick vi vara ifred och Nellie ville ha mat direkt. Det gick så bra så. J var skithungrig och blev glad när den obligatoriska smörgåsbrickan kom in. Vi fick välja vad vi ville dricka och jag tog kaffe och J tog te tror jag.
Eftersom man inte får åka hem förrän efter första barnläkarundersökningen så skulle vi få vänta på den först...på BB. Ja dom behövde rummet på förlossningen då det tydligen strömmade in nya blivande föräldrar hela tiden. Babyboom extraordinär liksom.
Suck BB, dit ville jag inte! Ligga på en sal med nån annan och känna sig allmännt övervakad av all personal. Men men klockan var typ halv fem eller så. Så det var bara att följa med upp. Och mycket riktigt, i salen vi fick (Vilket förövrigt var samma sal som jag hade med fanny tretton år tidigare. men då helt själv eftersom det var långt ifrån babyboom -97) ligga brevid en familj som hade förlöst sin baby med sugklocka = huvudvärk= jätteledsen baby. Mamman hade sen varit på op eftersom hennes moderkaka inte kommit ut helt. Plus att det var deras första barn och hon kunde verkligen inte få till det med amningen = hungrig bebis.= jätteledsen bebis. Men nellie sov som en stock och J likaså. Inte jag dock inte så mycket som en blund. Jag låg och höll för öronen på nellie så hon skulle kunna sova. Låg och lyssnade och funderade på vad klockan kunde vara. Men så blev det tillslut morgon och frukosten serverades ute i matsalen. Vi klädde på oss och efter frukosten så var det barnläkarundersökning. Som naturligtvis gick lysande =O) Sen åkte vi hem och hämtade Lillan hos mormor. Sen åkte vi hem! Var hemma ca 10,30 tror jag.

Ja det var väl så det gick till i kortform och som jag minns det =O)


Och här var hon alldelles ny inne på förlossningen.

♥♥♥

adventsförberedelser

Måste visa adventsstjärnan som jag köpt till Storans rum.


Supernajs. Kommer passa så bra därinne.

♥♥♥

fredag 5/10

Gokväll. Igår bestämde jag att det idag skulle bli början på en riktigt storstädarhelg. Så idag har jag bara städat i vardagsrummet. Hur dammigt kan det bli igentligen. Jag har suttit och kollat på dammsjoken i bokhyllorna och överallt annars i flera veckor nu. Minns inte när jag gjorde en riktig stordammning sist. Typ i våras kanske. Plockat ut alla böcker och torkat ur och av ordentligt. Organiserat om lite och gnuggat med boningsmedel så det blir blankt. Men nu ser det verkligen rent ut och ordningen är återställd. Varenda pinal är nu fin och ren igen. Känns så skönt. Imorgon ska jag ägna mig enbart åt köket. Ja man kan kanske kalla det en julstädning. Men jag kallar det nog mest en otroligt nödvändig städning.

Ja tamejtusan är det inte jul snart. Mycket underligt. Vad tiden springer fram. Men det blir mysigt med advent snart. Vill sätta upp ljusslingan på balkongen snart. Men jag får nog avvakta till slutet på månaden iallafall. Men det är så mysigt med den där ute.

Annars så är det bra här hemma. Storan kom hem idag till lillans stora glädje. Äntligen en syster som inte är ny och hotar mitt hem med sin blotta närvaro. Dom ligger just nu i storans säng och kollar på Draktämjaren och äter chips.  Vi har ätit kasslergryta som jag gjort och nu sitter jag med en kopp kaffe medans mini sussar i soffan här brevid mig. Rätt som det är så vrider hon lite på sig och lägger av en prutt eller två och somnar om.
J sitter i sovrummet och spelar gitarr med dörren stängd.

Också lite tända ljus på det..
Fredagslugnet har infunnit sig så att säga.

Imorgon är det lördag med skridskoskola och köksstädning. Fanny ska på party på kvällen och så ska vi baka pepparkaksmuffins tror jag.

Trevlig helg =O)

lights

♥♥♥3 november -10

Tänkte mig en liten bloggning här på kvällskvisten. Enhandsbloggning blir det då den andra handen håller i Mini (aka Nellie). Lillan (aka Julia) ligger här brevid och kollar på Draktämjaren. En ny animerad film som jag kan rekomendera. Väldigt bra =O)
Dagarna just nu handlar mest om amning och amning blöjbyten osv men framförallt myyys. Vi sover rätt bra...tror jag. Vi sov bra natten som var iallafall. Hoppas på ny lycka inatt. Mini är en väldigt lättsam bebis som jag nog inte hört grina sen hon kom ut. Lite pip och grymt blir det mest. Men vad det är mysigt med henne. Allt är mysigt liksom. Jag vill stanna klockan för jag vet hur snabbt den här bebisspädbarnstiden är. Vips så är det borta. Så jag super in hela alltet just nu och bara njuter av tillvaron. Lillan närmar sig mer dag för dag. Hon har haft det ganska jobbigt och tagit ett stort avstånd från bebisen.
Men vi tvingar inte fram något utan låter henne närma sig i sin egen takt. Storan (aka Fanny) är denna vecka hos sin pappa och har inte hunnit bekanta sig riktigt med sin nya lillasyster men det hinns med sen det också. J är ju hemma ännu några dagar från jobbet med sina tio pappadagar. Men på tisdag börjar verkligheten igen med jobb och dagis. Vi får väl se hur det går med allt. Bra hoppas jag. Då ska vagnen invigas på riktigt och Lillan får åka ståbräda till dagis. Blir bra för mig att komma ut och röra på mig igen. Hjälpa kroppen lite på traven att tighta till ... ja det mesta. Men jag vägde mig i lördags hos mamma när vi var där och åt. Tio kg på fem dagar är väl int fy skam..hehe. Amning is the shit vet ni =O)

Ska skriva ihop en förlossningsberättelse för sånt är alltid kul att läsa tycker jag. Men inte ikväll. Just nu har jagen liten bebis som sover på mitt bröst precis i sniffläge nedanför min näsa. Man borde kunna köpa bebislukt på burk...Mm vad det luktar gott. Det kan man knarka i mängder. Också knarkar jag mängder av pepparkakor just nu..med mjölk eller julmust. Som jag sa myyys.

♥♥♥

1/11-10

Fannys rum efter förvandlingen.Och före såg det ut såhär.

Så det roade jag mig med sista veckan innan Nellie kom. Hem och vila sa läkaren..Ja sa jag och åkte hem och målade tapetserade och möblerade om. Men det gich ju bra det också =O)

♥♥♥

RSS 2.0