vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ned och dö..

Poppar in för att önska er en fin valborgsmässoafton. Nu råkar jag veta vad valborg kommer ifrån också. Det hette från början Valpurgisnatten och var den natten då djävulen släppte lös alla sina onda krafter och lät dom hemsöka människorna. Så då tände man eldar för att hålla dom borta från hus och hem.
Japp.. sånt lär man sig om man läser Sagan om Isfolket..




Akta er för Belsebub ikväll. Närmast elden borde man vara säkrast men då kan man bränna tårna..

ψψψ

Städa städa varje fredag också varje jul... för det tycker jag är kul.

Sista dagen på ett tag med värmande sol verkar det som enligt väderleksrapporten. Så naturligtvis ska vi ut i den. Men först städa duscha äta..
Valborg imorgon och då är det ju inte ovanligt med regn kallt och snö. Vi får väl se vad det blir men nån värme verkar det inte bli iallafall. Vet att dom har en kase i lassas varje år. Skulle vara kul att veta när den tänds så kan man gå dit med Julia och titta. En stor eld är väl alltid kul va..!?
Julia och hennes pappa har även lite fyrverkerier som dom ska leka med. Men mer än så blir det inte vad jag vet.
Nellie har hunnit bli sex månqder den här veckan och igår var vi på bvc för vägning och mätning. Strax över nio kilo väger hon. Hennes nya grej är att skrika av lycka dagarna igenom. När hon hör sig själv tycker hon det låter kul och tjuter lite till. Iiiiii Iiiii Iiiiiiii Aaaiiii!! Gåstolen kör hon runt med precition och fart. Hon har full koll på den nu. Har börjat ge henne mat nu ordentligt. Märker att hon behöver det för att inte äta ihjäl mig.

Hittade ett bra matschema från nestle som visar bra hur vi har det.

Amning under hela dagen efter behov.

Frukost: amning

Lunch: Mat. Ca en tredjedels vanlig burk eller en halv liten burk.
Helst den här om Nellie själv får välja.


Den är mumsig den ska ni veta =O) Fast nu får vi ju börja med sexmånadersburkarna också.

Mellis: En sån här pure. Det är fyra små behållare i en förpackning. Inga tillsattser inget socker.



Middag: Än så länge amning.

Kvällsmat: (Ca klockan nitton) Gröt.


Nattmål: Amning.

Ja detta försöker jag följa så gott det går :)
Gillar verkligen Hipps barnmat som är ekologisk. Tyvärr så är utbudet litet.

Nu vill Julia titta på Kalle och chokladfabriken så... hej då!

♥♥♥


Vi kvinnor är änglar...... tills någon förstör våra vingar. Då flyger vi vidare på ett kvastskaft. Ingen jävel ska säga att vi inte är flexibla!

Godmorgon Långfredag och en glad påsk önskar jag er!

Vaknade med tandvärk som inte ger sig. Har försökt göra rent med tanborstning tandtråd och munvatten men den släpper inte. Så nu har jag tagit en dubbel treo och får borsta vidare så hoppas jag det ger sig snart. Måste hålla det i shack tills jag får skattepengarna. Då kan jag äntligen gå till tandis och fixa det här.

Skärtorsdag igår och Julia var påskkärring. Tillsammans med grannen och tillika kompisen Isabelle så knackade dom dörrar och önskade Glad påsk. Trots att dom bara knackade på i trapporna runt oss så fick dom ihop en rejäl korg med godis och pengar =O)

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på men imorgon är det ju påskafton och vi ska hem till mamma och äta med mina syskon och barn. Fanny kommer inte vara med tyvärr då hon är med sin pappa i nån stuga uppåt landet den här påsken. Ryktet säger också att min pappa ska dyka upp denna helg så det blir nog fullt upp.

Igår såg vi filmen "Tron Legacy"... Och älskar man neonljus åttiotalssynt och sci fi så är den verkligen ett tips. Jag var helt nipprig efter den var slut, älskar allt med den!! Längelängesen jag såg nånting så bra. Fem S a fem möjliga. Måste ju nu naturligtvis se "Tron" som är förlagan från åttiotalet. Tydligen Daft Punk som gjort filmusiken som fullkomligen fick mig att gå upp i brygga. Jag äääällllssskkkaaadddeee det här!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Slutmusiken.. Daft Punk = Genier.




♥♥♥

Hesa fredrik

Ja hesa fredrik gick tydligen igång vid fyra inatt då en brand rasar på Sandvik. Man skulle hålla sig inne och ha fönster stängda. Nu har dom kontroll på branden och utegångsförbudet är hävt. Branden är på tråd vilket ligger alldelles brevid oss. Men inte har vi märkt något. Å inte vaknade vi heller av larmet.  Kände när jag gick ut på balkonen nu att det luktade lite brandrök men det är också allt.
Idag ska jag städa tvätta och packa. För vi åker till strängnäs ikväll över helgen. Ho9ppas hinna vara ute en del också i solen. Härligt härligt =O)
Jenny ska mata odjuren medans vi är borta. Tack!

Nellie vaknar lite tidigare varje dag. Nu är hon igång strax efter sex på morgonen. Men när solen lyser såhär härligt så är det lätt att gå upp. Tyvärr har jag dragits med spänningshuvudvärk nu ett par dagar så det är det enda som stör. Drömmer om ett treorör..

Nu ska Nellie snart sova sin första vända för dagen och jag ska sätta igång den här fredagen.

Ha en mysig och solig helg så ses och hörs vi nästa vecka.



















♥♥♥

En sån skulle man ha eller saker som jag önskar mig del två.

Medans håret på mitt huvud faller av så växer det som attans på benen. Så tråkigt tycker jag. Detta eviga rakande. Nu rakar jag benen när jag duschar men eftersom jag duschar ca var fjärde dag så hinner det bli bra långt på benen innan det är dags igen. Ofta nu så hinner jag inte raka benen heller eftersom jag måste skynda mig pga Nellie. Så då blir det långt ibland och jag tänker inte på det tills jag får höra det från annat håll.. Alternativen är ju vaxning vilket är kladdigt och inte så spännande eller en epileringsmaskin. Och en sån skulle jag vilja ha. Ska tydligen göra jätteont första gångerna men sen blir det bättre. Plus att håret dras upp med roten och inte kommer tillbaka på flera veckor. Kollat runt lite och en silk epil från Braun verkar vara den som är bäst och gör minst ont så.. en sån skulle man ha. Kostar ca 895 kr. Lägger till det på min växande lista av saker jag ska köpa i framtiden.. när allt är jättestort.


Kan man köra med under armarna också. Va bra till sommaren =O)

♥♥♥

fick man så man teg

Bara för att jag skrev om min fjantiga förkylning igår så tog den ordentlig fart på eftermiddagen. Så nu är jag officiellt förkyld på riktigt. Nässpray och panodil är räddningen. Jag gräver ner mig i hushållsarbete och låtsas som det regnar så går den nog över fort. Tvättstuga i eftermiddag vilket är välbehövligt. Städa och torka golv är ett annat måste idag. Sen ska jag göra kassler i dillsås vilket kansk inte låter som en hit men det är det. Kasslern får koka i flera timmar i såsen och blir supermör och smakrik. En favorit för hela familjen. Fanny kommer hem idag så då är hela familjen samlad igen vilket är det bästa av allt.

Kallt mulrt och disigt ute vilket gör att man inte behöver ha dåligt samvete för att vi stannar inne idag. Nellie gillar sin gåstol skarpt och kan ganska så bra navigera sig dit hon vill om hon bara får lite tid på sig.
Julia och jag har byggt lego här på förmiddagen och äter nu lite flingor med fil/mjölk. Jag är konstant hungrig som vanligt när jag är förkyld.

Föresten så skulle jag få tillbaka 5500kr på skatten iår. Första tanken var att hitta på nått kul med tjejerna och betala av nån mindre skuld. Men nu vet jag precis vart varenda öre ska gå till och det är till folktandvården. Jag har säkert tio hål. Flera trasiga tänder och en massa annat skit. Kämpar mot tandvärk dagligen. Har hittills kunnat få bort den men snart går det inte längre. Jag tror inte ens att pengarna kommer att räcka för att laga allt, men det kommer att hjälpa bort det värsta iallafall. Så det känns jätteskönt att få skattepengarna till det för annars så är det snart dags för mig att börja rycka tänder och köra lösgom då jag absolut inte skulle ha råd att laga en endaste tand annars :/



♥♥♥

dagarna går

Sjunde april idag och det är halv storm utanför. Tycker inte om när det blåser blir stressad då. Vet inte varför men det är så iallafall. Har en förkylning som ligger och skaver. Den går varken fram eller tillbaka. Nellie är jättesnorig och Julia hostar på nätterna. Så nu vill vi som alla andra ha lite vårvärme så man får känna sig lite pigg. Men den låter vänta på sig. Om det väl är lite sol en dag så blåser det istället så man får nå fel.
Jag vet inte, är liksom inte på topp just nu. Mest är det väl det ekonomiska som stör. Fy faaan va trött jag är på att vara ständigt bankrutt. Jag är väl knappast van att ha pengar på kontot men just nu är det så tomt så det ekar där. Ständigt ständigt denna huvudvär som heter pengar. Vet mycket väl att det är jag som i stor del satt mig här, men det hjälps inte. Fan. så. tröttsamt. och. energitömmande!
Fanny behöver nya skor och vi har hittat ett par för ca 250 kronor... inte ens det kan jag ge henne. Känner mig så jävla värdelös. Lever på min sambo fullständigt och han får lägga ut pengar hela tiden när vi ska handla mat och sånt. Nä det här är inte kul.

Men en dag så.. då blir det bättre och då ska jag köpa en sån här..

En Louis Vuitton Noe. Priset är jag lite osäker på men nånstans mellan 5000 och 7000 kronor. Om man köper den i sverige vill säga. Billigare utomlands oftast. Men jag vill gå in i Louis Vuitton butiken i sthlm och köpa den över disk. Men ännu är det en dröm bland många andra.
Just nu har jag inte ens råd att köpa en burk färg till vardagsrusbordet. Men men.

Nu ska jag fixa till mig lite och snart plocka lite här hemma medans lillan sover. Sen ska vi hämta Julia på dagis. Kommer ha världens motvind dit och medvind hem. Så det är ju positivt iallafall då vagnen är betydligt tyngre på hemvägen.

Upp med humöret =O)) Vi lever och mår bra. Jag har en underbar familj, fantastisk man och dom finaste flickorna i hela världen och det är ju mer värt än världens alla Louis Vuittonväskor.

♥♥♥

RSS 2.0