sportlovsvecka

28 februari idag och jag säger grattis till min äldsta vän. Inte äldsta som gammal utan den jag känt längsta av alla. Veronica, vi blev kompisar när jag flyttade till sandviken från göteborg. Jag var då fem och hon var tre år. Vi bodde tre hus ifrån varandra så mötet kom naturligt. Sen satt vi ihop tills.. ja tills jag var 24 kanske. sen flyttade hon till Gävle och kontakten blev lite glesare. Idag pratarvi kanske två - tre ggr om året bara vilket är skandal. Men ni vet hur det är med riktiga vänner. Man behöver ingen startsträcka utan är direkt inne i det fast det gått lång tid sen sist.

Igår storstädade jag och tvättade hela dagen. Ändå han jag inte klart med hela lägenheten. Men det jag han blev iallafall fint och framförallt rent. Ska fortsätta idag. Fick tillåtelse av J att måla om vardagsrumbordet till vitt. Lycklig!! Just nu är det så fult och hackigt. (Igentligen borde jag smida medans järnet är varmt..sneglar bort mot matsalsgruppen..) När vi nån gång köper en ny soffa så kommer vi inte ha det här bordet och jag har ingen lust att köpa nytt bara för att sen inte veta vart jag ska göra av det. Bättre att fixa till det vi har. Men det kommer nog bli när jag kan hålla till ute på balkongen eftersom det måste slipas först och det ska man liksom inte göra inne helst. Så kanske om nån månad..

Fint väder ute och vi ska sätta fart här. Nellie tittar just nu på teletubbies. Hon tycker faktiskt det är kul. Ja en stund iallafall. Men hon skrattar och tjoar när det kladdas med tubbiekräm på tvn. Hemskt vad fort det går tycker jag. Min lilla bebis börjar bli stor.. Ogilla.

♥♥♥

fredag 25/2

Fredag och helgen börjar. Jag verkar inte bli bättre. Det bara förändrar sig. Ont i lederna och musklerna idag. det gör ont att gå tom. Men värktabletter gör det ok. Jag drömmer om en ren lägenhet. åh vad det skulle vara trevligt. Men det går i slowmotion för mig. Städade det värsta i köket när Julia åt lunch och tog tom fram damsugaren. Tog upp den höga barnstolen igår till nellie så hon kan sitta med oss när vi äter. Huva...den var allt annat än ren. Undra vem som lagt undan den så skitig..!? Nu ligger den i blöt i badkaret och jag ska strax gå och skura av den ordentligt. Fem år gammal smuts liksom, nice :P

Fanny kommer hem idag =O)) Nu har dom sportlov och även så Julia. Förmodligen ska J ut imorgon med kompisar så då ska vi äta tacos här hemma. Han gillar inte det, men Fanny och jag loves it. Så det gäller att passa på.





Provsitter skitig stol =O)

Tjingeling.

♥♥♥

trosdag 24/2

Trosdag idag eller en del kallar det torsdag kanske.

Inte mycket att rapportera. Sjukstugan håller i sig. Nellie är dunderförkyld och hostar hemskt. Tur man har snorsug till henne. Saltlösningsdroppar och nässpray är ett måste om hon ska kunna sova. Men hon vaknar ändå mitt i natten och är full i näsan igen. Då kan hon ju inte äta så då åker hela kittet fram igen. Hon viftar lite med armarna när man håller på men det går bra. Hon måste ju tycka det är skönt när det släpper. Det har inte satt sig i luftvägarna på mig ännu men i alla andra delar.. halvdöd. Tänker friska tankar och hoppas det hjälper.
Igår var vi på bvc och gjorde vanlig vägning och mätning. Nellie ligger högt över medel. Väger 8,2 kg och är ca 65,5cm lång. Så det är knappast aktuellt att utöka hennes kost. Hon får redan i sig vispgrädde delux.

Sen var vi och tittade på Julia som skulle prova på badminton. Hon går på nått som heter Knatteskutt varje vecka och får då prova på en ny sport varje gång. Intresset till badminton var dock svalt.

Somnade med Nellie vid 20,00 igår kväll och vaknade fullt påklädd vid ca ett på natten. Hade inte fått i mig kaffe på kvällen och det kände jag redan då i huvudet. Det kändes defenitivt imorse när huvudvärken var sprängande. det enda som hjälper då är koffein. Så kaffebryggaren drog jag igång på en gång. Det var -27 grader ute då. Tur nog så skulle min mamma skjutsa Julia till dagis eftersom jag och Nellie är sjuka, så vi behövde inte ens fundera på att gå ut.
Nästa vecka är det sportlov här så då blir det inget dagis eller skola.

Mm... undra sa flundra vad vi ska hitta på. Skulle hemskt gärna vilja städa ordentligt, men jag orkar inte. Får bli till helgen tror jag.

Atschoo på er.

♥♥♥

tisdag 22 februari

Hujedamig vad det här är trååååkigt!!!!!!!!!!!
Så dunderförkyld så jag får nå fel. Inget tålamod när det gäller sånt här. Imorse fick jag tappt ge upp och ringa färdtjänst..aka min mamma. -hjälp mejje.. Jag orkar inte dra vagnen till dagis och Nellie är dunderförkyld också. Men nemas problemas så kom hon och skjutsade till dagis och mig till hälsocentralen för provtagning som jag hade idag. Hon skulle sen hämta julia också så jag skulle slippa att gå ut mera. Tack tack!! Snacka om att det underlättade. Och supersnoriga Nellie och jag kröp ner under täcket och sov bort hela förmiddagen. Man får vara glad för det lilla att vi iallafall är skjuka samtidigt. Då är vi lika trötta och slut i kroppen. Hade hon varit frisk så hade ju inte jag kunnat vila nämnvärt.
Gnälligt va, ja men här får jag gnälla. jag gör inte det någon annanstans. Ett privilegium när man har blogg. Nu är Julia hemma igen och jag ska ta en kraftansträngning och röja upp här. Maten sen igår står kvar i köket på bänkar och bord. J var supertrött igår kväll och jag hade det här så allt blev kvar där det ställdes. Men nu ska det bort lite snabbt. Sen ska jag ta och klippa julia. Hon klippte sig själv igår på ena sidan. Riktigt kort, långt över örat.. Så nu blir det kort page. Kul verkligen.. Hon  kunde inte lova heller att hon inte skulle göra om det.. Ni måste gömma saxarna för mig ju, blev hennes svar.

Jaja hår växer ut och förkylningar går över.

Tjingeling.

♥♥♥

måndag 21 februari

Snor var det här! Julia har ju varit förkyld nu sen förra veckan så dte låg ju i faran riktining om man säger så. kände redan i lördags att det var kört.Och n har det brutit ut på allvar. Hej och hå. Nellie är också snorig och lite hängig. Men treo och nässpray hjälper en hel del och det är bara att gilla läget. man kan ju liksom inte krypa ne under täcket när man har en liten bebis och en femåring hemma. Så jag snyter mig och marcherar vidare genom dagen. Även om det går lite långsammare än vanligt.
Helgen har varit bra. I fredags firade vi min fina storebror som klev upp på trappsteget med nr 40 på. Det var middag med familjen hemma hos mamma. På lördagen så var vi hemma ensamma då J åkte till strängnäs och fixade nått med nått.. Ja. Men iallafall så var jag och småbarnen på kalas hos Jenny för hennes lilla plutt Johannes fyllde ett år. Tittade på mello på kvällen och lyssnade på min extremt dementa granne som sprang ut och in i trapphuset och pratade med folk som bara hon kan se, virrpanna extraordinär.
Igår söndag så var Julia på kalas igen hos en dagiskompis sen var vi iväg och handlade och åt på Mc donalds. Har återupptäck QP'n där.. Mmm den en megagod tycker jag. Har hållt mig till Mc'feast i många år men nu är jag omvänd till QP'n. Intressant va ;)

Just nu dricker jag en varma koppen. Köpte några förpackningar igår. Dom e inte så dumma dom heller. Broccoli och ost var den här smaken.
Ja värst vad spännande det blev nu då.
Ha en bra dag =O)



(PS1 :Jo det var en sån här Didrikssons jacka jag vunnit på tradera åt Fanny fast i en lite kortare modell. Den ser helt ny ut och satt som ett smäck. 10 poäng!! Pris i butik 1600-1900 kronor. Pris för mig...116. Sånt blir jag glad av. )

(PS2: Nu kom Julia med en stor marschoklad till mig från godispåsen från gårdagens kalas. Hon tycker inte om choklad så då fick jag den... Sånt blir jag också glad av )

♥♥♥

15 februari

Börjar med att säga jippie!! Igår föddes efterlängtade Douglas äntligen. Och som jag förstått så behövdes det ingen igångsättning utan han tog sig ut på egen hand. Eller jag antar att mamma Heidi fick ta i en hel del också =O)) Men välkommen ska du vara lilleman ♥ Längtar till jag får hålla i honom oh dra fingrarna genom hans långa mörka hår. Av bilden att dömma såå tycker jag att han ser ut som mamma och storebror en hel del. En riktig gobit. Han finns att kolla in på lg.se/webbisar. Grattis Heidi och Tomas.

Igår var det ju alla ♥ dag och det är väl inget jag brukar bry mig om igentligen, men min sambo gör det så jag hade faktiskt varit ute i god tid och fixat ett litet paket med två bluerayfilmer till honom. Han kom hem med ett stort paket till mig. En hushållsassistent som jag velat ha i flera år =O) Åh så kul, blev jätteglad =O) Kommer göra matlagning väldigt mycket enklare i många fall. Tack älskling ♥. Sen hade han köpt en riskokare också så den ska vi prova ikväll.

Imorse var det över 20- ute. Mamma ringde och erbjöd sig att skjutsa Julia till dagis eftersom det var för kallt ute för Nellie. Det var väldigt tacksamt från min sida kan jag lova. Nu är det dok "bara" 10- så vi ska snart gå och hämta henne istället.

Väntar på  ett paket som skickas med schenker. En vinst på tradera... Det är till Fanny och jag håller tummar och tår att det är så bra som jag tror och hoppas att det är. Vill inte skriva ut här då jag har en aning att hon ibland tittar in här. Men jag visar sen =O)

Nu vaknar lillamy här brevid mig så jag ska ägna mig åt henne nu.



♥♥♥

Be my valentine ♥

14 februari och Alla hjärtans dag. Största grejen med just den här dagen är att det förhoppningsvis kommer ut en lite Douglas idag. Heidi skulle förmodligen bli igångsatt och jag tänker på henne hela tiden ♥. Håller tummarna för en lätt och snabb förlossning så ni snart är hemma.

Kallt som tusan ute idag så vi blir nog inne. Väntar på posten. Julia har väntat på ett paket med pokemongubbar som hennes pappa har köpt till henne på blocket. Hoppas dom kommer idag så hon slipper räkna dagar mer. Tog och rensade ur Julias klädlådor igår och hittade kläder där som jag aldrig ens sett.. hm. Fina var dom men nu för små. Det var istort sett bara strlk 104 som trängdes däri. Hon är ju uppe i 116 och ibland 122 nu. Så lådorna skramlar ganska tomma nu, men det som ligger där kan hon ju ha iallafall.
Var ner med dom kläderna som jag rensat ur ner i förådet och tog då upp en annan säck med kläder till Nellie i strlk 62-68 efter Julia. Så nu har hon då kläder så det räcker och blir över. Kollade lite i en kartong med kläder som jag lagt undan efter Fanny till Julia och märkte att var mest 116 som låg däri. Så upp med det och så fick Julia också lite påfyllning. Blir lite förvirrad av det där för dom kläderna som jag tog upp till Julia hade Fanny när hon gick i skolan. Typ i ettan. Och Julia är ju fem nu och har samma strlk. Men fanny har ju alltid varit liten och Julia är nog ganska lång så deras ålder/strlk stämmer inte överens.

Ha en fin alla ♥ dag =O)



(J Jag älskar dig alla dagar)

♥♥♥


Mauro

Sitter och lyssnar på gamla låtar som får mig att må bra. Mauro Scocco är rätt bra på det. Har inte sett hans matprogram som går just nu på tv. Inte intresserad, men hans gamla låtar gillas. Länge sen jag lyssnade på musik igentligen...men kände för det ikväll.

En rätt bra låt med ett fint namn.






Och naturligtvis..





Jag vet att man oftast inte lyssnar på musikklipp som andra lägger upp, men det är väldigt valfritt.

♥♥♥


söndag 9/2

Idag har Julia varit till tandhyginisten. Allt var fint och hon fick en tandborste en studsboll och en burk flortabletter. Naturligtvis så var allt inklusive besöket gratis. Tycker jag dom ska införa på vuxna också, jag kanske också vill ha en studsboll och avgiftsfria undersökningar..
Vi hade supertur då Jenny skulle dit med sin son alldelles innan oss så vi fick åka med dom. Ja man ska ha tur ibland också =O)

Nu ligger dagen öppen framför oss. Undra vad vi ska hitta på..?




Idag har Fanny namnsdag. Och eftersom jag är dålig på att uppmärksamma sånt och har lovat att bli bättre på det så.. Grattis mitt hjärta på din namnsdag.

♥♥♥

3 februari

Fullt påklädda och påväg ut mot dagis var vi när Julia sa att hon hade ont i magen. -Det gör så ooont.. Så efter lte dividerande så blev det inge dagis idag. Men en kvart senare så var det full fart mellan tak och golv så det var den magvärken det. -Har du inte ont i magen mera? - Nej nu har jag ont i benet, blev svaret mitt i klättrandet i soffan...
Hm...
Jaja jag är ju ändå hemma =O)



Ont..? Nja, snarar sugen på en hemmadag ;)
Busungen min.

Men det blir iallafall en kort promenad tiil statoil och köpa treo för mamman i familjen har ont i huvudet.
Tjing tjong

♥♥♥

2 februari

Tänk att det är februari. Det går onekligen framåt. Nästa stopp är påsken som jag verkligen tycker är de största vårtecknet.
Vaknade klockan sju av att Nellie hade sovit klart. Låg och språkade med henne i mörkret en stund. Hon är så mysig på morgonen. Jätteglad och bubblar av prat. Vinkade hej då till pappa som åkte till jobbet och sen var vi in och väckte Julia. Sen låg dom i min säng och tittade på bollibompa medans jag kokade kaffe och fixade matsäck till Julia som ska på utflykt med dagis idag. Drack en kopp kaffe och klädde på tjejerna. sen tog vi och knatade till dagis.
Nellie somnade i vagnen idag, annars brukar hon hålla sig vaken och sitta och titta. Men hon vaknade igen när vi kom hem.

Hoppsan hejsan. Började skriva imorse och nu är det kväll. Blev avbruten och sen har jag inte hunnit. Så jag avslutar nu lite plötsligt. Men lägger upp lite random bilder ur min mobil som jag tömde idag.





















♥♥♥



RSS 2.0