26 Juli

Nu har det gått för många dagar sen jag skrev sist igen. Måste få in rutin på det här.
Två dagar av sommarvärme har vi verkligen haft nu. Det verkar som morgondagen också ska bli fin :)
Nej ingen bebis i sikte ännu här, men det är inget jag stressar över alls. Den kommer när den är redo.
Igår tog jag Julia på moppen och åkte till stranden för första ggn för den här sommaren. Fanny var redan där med sin kusin. Så dom badade tillsammans och hade kul. Längtar tills jag har mitt körkort och egen bil så jag kan ta med mig mer än ett barn åt ggn på utflykter. Det där med bil lär väl dröja ett tag tyvärr, men körkortet lurar bakom hörnet. Har ju hållit på hela våren nu och ger inte upp förrän det är mitt. Just nu har jag dock en paus för att få en bebis.

Idag har jag bara varit hemma. Fixat lite ute. Lagt om stenplattor utanför garaget och rensat ogräs. Imorgon är det dags igen för Fanny att åka till pappa sin. Får väl se om hon har ett nytt litet syskon här hemma när hon kommer hem igen om en vecka. Fanny börjar i skolan på måndag. Hon ska gå (frivilligt) i sommarskola i två veckor innan den riktiga skolstarten. Hon ska bara läsa matte och kemi. För att komma ikapp och få lite kött på benen i dom ämnen som hon har svårast för. Jättepositivt tycker vi. Mellan nio och två ska hon vara på bessemerskolan två veckor för att råplugga. Själv tänkte jag inte vara sämre utan ska sätta fart med teorin till körkortet på riktigt. Kan ju lika gärna göra det om jag iallafall bara ska sitta och amma dagarna i ända som man ju gör i början.

Nu ska jag ta ett fotbad och fila fötterna som ser allt annat än kul ut just nu.


Sörtutt igår.


Nellie fick en egen liten pool idag som J köpte på Rusta för 70 kronor. Dom har halva priset på pooler nu. Hon gillade den jättemycket. Julia också fast hon nästan inte får plats :)


♥♥♥

14 juli

Sitter själv vaken. J somnade med Julia och Nellie sover också såklart. Fanny åkte till sin pappa igår. Jag tog en dusch här på kvällen när nellie somnat. Blev efter tio då hon sovit middag idag. Försöker mota bort "sova middag" nu med henne. Hon klarar sig utan oftast. Iallafall när vi är hemma nu. Blir annat när hon börjar på dagis igen. Men hon sover vissa dagar och idag var en sån dag. Hon somnade i bilen såklart. Vi åkte till lager 157 och handlade lite. Köpte mest kläder till barnen framförallt Julia som behöver nytt till skolstarten snart. Nellie fick en "one piece"  bla och Fanny fick två saker. Jag köpte en långklänning. Svart i bommull. Perfekt klänning just nu och min stil rakt igenom. J köpte två tröjor. Sen åkte vi in till Falun och åt på max för det ville Julia. Hon älskar deras lökringar :)

När vi var på väg från falun kom J på att han lagt sin mobil på taket när vi skulle kliva in i bilen. Naturligtvis låg den inte kvar. Men jag ringde till den och då svarade en kille med orden att han svarade i en upphittad telefon. Så det vara bara att vända och möta upp honom. Telefonen hade klarat sig fint som tur var. Vilken tur man har ibland.

I onsdags så var jag och barnen, Min mamma och min systers barn och man på våran årliga tripp till Furuvik. Hade vansinnigt tur med vädret. Det var mulet men varmt. Solen tittade fram på em. Barnen hade jättekul tillsammans och det var verkligen en lyckad dag. Vi brukar åka senare på sommaren igentligen. Men jag vill av naturlliga skäl inte vänta för rätt som det är så är det nya bud här hemma och jag skulle inte åka dit med en nyfödd. Men nu är den dagen avklarad och det var toppen för oss alla.

Nyss var det fullt slagsmål här utanför på altanen. Kattslagsmål, man hoppar verkligen till för gud vad dom kan skrika högt. Det var grannens katt som var här och muckade med våra. Katterna i området gör allt för att ge sig på Sune. Dom vill väl visa honom att han inte ska komma här och tro nått nyinflyttad och allt. Men jag var ut nu och schasade bort grannkatten och nu verkar det lugnt.

Nu är det dags för sängen. Sprayade mig med brun utan sol efter duschen och det känns som det torkat in nu. Så då kan jag få sova. Sleep tight.

♥♥♥

10 juli

Den här sommaren regnar bort. Det är jag knappast ensam om att tycka. Men nu är det som det är med det och man får helt enkelt göra det bästa av situationen.
Idag kom J upp ur källaren. Nog fick vara nog tyckte han. Julias koppor är torra sår nu och jag kan inte tänka mig att dom smittar mera. Nellie ligger ju nån dag efter men jag tror nog det är rätt lugnt där också. Om han får det så är han nog redan smittad tror jag. Nervöst är förnamnet. Åh Gud, vem tar man med sig till förlossningen om inte J kan..?! Får ont i magen när jag tänker på det. Nä nu var det inte det jag skulle tänka på.
Idag tog vi alla tre barnen och åkte på dagstur. Ja inte så långt. Till Gävle närmare bestämt och Järnvägsmuseumet. Jag var där sist när jag var mindre än Julia. Fanny hade varit där med skolan. Men annars så var det nytt och spännande för alla. Framförallt så var det gratis då anställda på Trafikverket går in gratis inklusive hela familjen :) Perfekt. Julia tyckte det var jättekul. Ja det gjorde vi alla men Nellie springer så man blir tokig och kan inte slappna av för fem öre. Tur vi är tre stycken som kan passa på henne. Lyfter man upp henne och vill ta med henne så skriker hon högre än en tågvissla och slutar inte förrän man sätter ner henne. Envis som synden den damen. Men det var mysigt och härligt att få vara där med hela familjen iallafall. Utanför museet så finns det ju en hel del att göra också och där kunde hon få ränna fritt. Ett minitåg som kostade 10 kronor per tur åkte dom små med och sen hade dom en bondgård bredvid med trädjur och annat som var jättekul. Fanny hittade styltor som hon provade och efter ett par försök så hade hon fått till snittsen.
Efteråt så åkte vi in till stan och åt på Frasses. Underligt koncept måste jag säga. Hamburgare och thaimat. Men det var bra då Fanny inte är förtjust i hamburgare men älskar thai. Min hamburgare som hette skrovmål var en rakt av kopia på max skrovmål. Men nja jag tror ingen var imponerad av Frasses. Men nu vet vi det.

Sen åkte vi en snabbis in på nian och sedan hem. Lite besök på kvällen av Fredrik med barn. Hans dotter Emilia och Julia är jämngamla och riktigt bra kompisar. Men det var länge sen dom sågs då dom gått igenom vattkopporna också. Det var nämligen Emilia som som smittade oss :)

♥♥♥


7 Juli

Idag har vädret varit lite annorlunda mot för föregående vecka. Molnen har hängt tunga på engrå himmel. Men gudars vad varmt det varit änå. Startade dagen med en promenad till Ica med en massa återvinningssopor. Alla tre flickorna mina var med. Sen var vi in och handlade både lördagsgodis och en massa annat som behövdes här hemma. När vi gick hemmåt och svetten dröp av oss så började det dugga för att sedan övergå i ett svalkande regn. När vi var hemma sen och regnet kom och gick så sprang alla barn ut i regnet och hoppade i poolen med kläderna på. Sen hade dom en roligt stund. Julia skrattade så hon kiknade åt tokiga storasyster som halkade runt i poolen. Kallt var det ju inte iallafall då det kännts som regnskogen här idag. Varmt och fuktigt.
Nu i kväll så (ca 17) så sprack molnen upp och vi fick oss en kväll i solsken och nästan tropisk värme.

Min sambo har besök några dagar av en kompis från Strängnäs.
Deras gemensamma intresse är bla musik och gitarrspel. Så nu dånar elgitarena från källaren. Det gör mig ingenting. Jag sitter ute på altanen just nu med en kopp kaffe. Nellie som sov en sen lur idag sitter och tittar på film. Julia spelar på sitt x-box och Fanny är på sitt rum framför datorn kantänka. Vi har satt upp lite förhållningsregler angående innesittande framför diverse tv/filmer/datorer nu under sommarlovet. Fram till klockan elva på förmiddagen och efter klockan sju på kvällen får man titta och syssla med sånt. Det är lätt hänt annars att dagarna inne blir för många och för långa. Även jag håller mig till dessa tider. För rättvisans skull och för att det faktiskt tvingar en att hitta på andra saker. Efter klockan tio är det inte heller tillåtet att sova. Fast det är inget vi bara kör på sommaren utan året runt. Upp och hoppa. Inget problem för mig dock som har väckarklockan Nellie som går igång senast sju varje morgon. Vi brukar gosa framför tvn och slappa nån timme iallafall innan vi kommer igång.

Där blev det ett långt avbrott i skrivandet då Nellie var trött. Jag har nu lagt henne och sitter i köket med en ny kopp kaffe och avslutar det här.
Nu ska jag lägga Julia som sitter och frustar framför x-boxet. Går inte som hon vill i vanlig ordning. tröttheten hjälper inte til den heller. Noll tålamod just nu där. Men timmen är trots allt väldigt sen för en sexåring.



Bada i regnet med kläderna på - kul :)

♥♥♥



6 juli

Ganska precis ett år sen som jag skrev det sista riktiga inlägget i bloggen. Allt som hänt under det året tänker jag inte gå igenom direkt. Men jag sitter numera på nytt läge och skriver. Vi köpte oss ett hus här i våras och det är gudomligt skönt. Speciellt nu på sommaren när barnen kan springa ut och in som dom vill nästan. Inget upp och ner för trappor till en trång lägenhet. Vi har hunnit med en heldel inne sen vi flyttade in. Huset i sig är frächt och behöver inga stora förändringar just nu. Vi började  med att måla om alla väggar till vitt innan vi flyttade in vilket var skönt att få gjort. Det var mest beiget här innan och det är en färg som jag har tröttnat på. Men närmare in på huset och hur det är kan jag ta eftersom här i bloggen.

Just nu har vi en härlig sommarvecka jag och småtjejerna. Solen har varit framme nästan hela veckan och vi har haft härlig sommarvärme. Nu är det ju så att småbruttorna här hemma har vattkoppor just nu. Men det har gått väldigt bra. Fick utskrivet Tavegyl mot klådan vilket har hjälpt en hel del. Sen har dom svalkat sig i plaskpoolen då svetten gjort att det kliat sig dagtid. Julia har mycket mer koppor än Nellie men Julias är på väg att torka ut nu. Nellie fick sina nån dag senare så hon ligger lite efter.

I källaren sitter sambon och gömmer sig. Han har inte haft vattkoppor och det ska ju inte vara nån kul erfarenhet när man är vuxen. Fanny kommer hem idag från pappa och hon har haft vattkoppor så det är lugnt.

Vi får hoppas J klarar sig från sjukdomen. för det är ju väldigt dålig timing just nu. Om han ligger sjuk om tre veckor nu så kan det bli något av en katastrof. Jag är gravid i v 37 och ja... you do the math. Men men ingen ide att måla fan på väggen eller hur.

Nu sitter tjejerna i sandlådan under ett parasoll. Ja sådär väldigt mycket sand i den är det inte längre då det burits ut och kastats lite här och där på altanen. Just nu skulle det mest kallas för lerlådan då den och poolen har fått ytbyte av innehåll x antal ggr av Nellie. Men det är som det är med det. Ny sand ska man väl kunna hitta nånstans tänker jag.



Nu en kopp kaffe och sen röja i köket. Får se när Fanny kommer då. Brukar bli lite senare. Ska byta slang på cykeln också då jag har försökt laga ett hål i den gamla i två dagar. Men limmet är för gammalt har jag kommit på. Så nu köpte jag en ny slang istället.
Dags för kaffe nu iallafall. Inte i solen dock då det är helmulet. Men tokvarmt iallafall. perfekt :)



♥♥♥

Hej

Nu har jag börjat att frächa upp den här gamla trotjänaren. Bloggen villsäga. Avbrottet har varit långt men nu känner jag för att börja igen. Så nu vet ni det.

RSS 2.0