torsdag 24/3

Idag har jag och mamma Julia Nellie varit och gratulerat min mormor på 93 årsdagen. Hon bor på ängsbackensäldreboende. Mormor är väldigt dement och lever enbart för varje minut. Sen har hon glömt och man får börja om igen. Men hon är nöjd och glad med livet vilket är skönt. Hon lever upp och blir lycklig när man kommer med barnen. Åh vad hon gillar det. Julia har lärt sig nu att svara på frågan om vad hon heter en gång var femte minut. Hon förstår att hon är gammal och vimsig.

Det blåser ute så det är inte klokt. Man tror nästan taket ska lyfta snart.
Idag ska jag göra soppa. Ett recept som vi fick med "LinasMatkasse" med köttfärs i. Spännande =O)

Ja vissa av mina inlägg är ju mindre intressanta..

♥♥♥

onsdag 23/3

Igår var det verkligen vår. Men inte lika kul idag. Tittade in på smhi och rapporten för dom närmaste tio dagarna var kallt kallt och lite kallare. Jaha inte mycket att göra åt det. Igår fick Nellie sin andra omgång av trippelvaccinet och inatt så kom febern. Som en liten kamin har hon klamrat sig fast vid mig inatt och låg och yrade i en hel timme efter tolvslaget. Hade nog ont i benen också. Imorse så var febern kvar och jag ville inte dra ut henne. Så julia fick vara hemma från dagis idag.
Nu har vi dock ett dilemma och måste nog ut en kortis ändå. Jag har lovat Julia våfflor och mjölken är slut. Så vi klär nog på oss nu och ta en kort promenad till Statoil. Det är ju väldigt nära som tur är.

Jag lagade våran första middag från "Linas Matkasse" igår. Det var färsk kolja i dill och pepparrotssås. Det var gott men knappast häpnadväckande. Vi håller på att utvärdera om vi vill fortsätta med leveranserna. Det kostar ju en del. Men i gengäld så får man ju hem middagar som man kanske inte skulle kommit på själv. Det blir ju definitivt en större variation i vardagen. Vi får se vi får se..

Sen har jag ju köpstopp nu för tiden och har haft i flera månader. Åh gud... får jag inte köpa nått snart så får jag nå fel!! Min garderob är ett skämt just nu. Skulle behöva ett par nya byxor minst. Lite nya tees, trosor ny behå... Gahhhhh!!!! Känner mig och ser ut som ett stort jävla skämt.

Ja...


Adjöken.

♥♥♥

vårdagjämning

Hej på er. Long time no seen. Helgen har gått förbi i sin vanliga raketfart och det är återigen måndag. Å måndag gör jag ingenting ingenting ingenting.. Typ. Nej det finns alltid massor att göra hemma så dagarna går undan med fart. Ikväll kommer "Linas Matkasse" hit med fem middagar som jag vann på facebook. Spännande och se vad vi ska laga den här veckan.  J spelar gitarr ikväll så jag blir ensam här med småbrudarna hela dagen och kvällen. Hoppas dom sover till nio så jag kan titta på "En unge i minuten".  Har svårt att förstå att Nellie snart är fem månader. Men samtidigt så känns förlossningen betydligt längre bort. Tiden rusar fram och man glömmer så fort. Carpe diem känns väldigt aktuellt. Fånga dagen och tiden. Njuta av livet och mina underbara barn varje dag och varje sekund.

Från det ena till det andra.. Guuuuud vad jag tappar hår. Det är ingen hejd på det. Hår överallt, på kläder i sängen på soffan och golv. På nellie.. ja överallt. Måste vara nån reaktion på graiditeten och amningen. I think im going bold..
Tur jag har en massa löshår att fylla ut med iallafall.

Nä nu ska jag fånga dagen genom att städa lite.

♥♥♥




måndag 14/3

Fjortonde mars och det snöar ute. Men det blir bara vatten när det träffar marken. Springer upp och ner i tvättstugan här på morgonen och tvättar klart det jag påbörjade igår. Helgen har varit grymt soft. Vi har inte gjort något speciellt. Handlat och bara varit hemma hela familjen tillsammans. Men på nått vis så har det varit en riktigt mysig helg. Ny vecka nu då. Än så länge inte några planer mer än dom vanliga vardagbestyren.

Tjingeling

♥♥♥

freeeedaaaag 11/3

Tittar in för att önska en trevlig helg. Jag ska ta och städa och rensa klart i Julias rum nu. Det har tagit ett par dagar. Man kan ju inte hålla på i den takt man vill med en Nellie som tröttnar snabbt. Men idag borde det bli klart..
Soligt ute men igår kväll när jag gick och la mig så var det julstämning ute. Toksnöade stora tjocka snöflingor. Det var fint =O) All nederbörd just nu är ju bra då den luckrar upp den isiga hårda snön som ligger på marken. Så snön som kommer nu gör att det blir snöfritt fortare..
Idag kommer min Fanny hem så familjen blir komplett =O) Också är det ju fredag vilket är extra trevligt. Myspys.

Jättekort inlägg men jag måste sätta sprutt här hemma.
Puss och kram vi ses på stan =O)

♥♥♥

Måndag 7/3

Hej ny vecka. Idag har dagen hittills varit ganska så anspråkslös. Kallt och grått utanför inspirerar inte till promenader eller hemmaprojekt. Ska städa i vanlig ordning och laga mat. Julia är i strängnäs så nellie och jag är ensamma hemma tills  J kommer hem från jobbet.
För några veckor sen så var jag hem till Jenny på kalas och föll som en fura för två fotöljer som stod i deras vardagsrum. Stora öronlappsfotöljer med fotpall till. Dom hade fått dom av en släkting. Ja vill ni bli av med dessa så är det bara att höra av sig sa jag. Och det gjorde hon.. I lördags ringde hon och frågade om jag ville ha en. Jaa tack! våran fotölj som vi har nu är en sorglig historia som jag kämpar med för jämnan för att hålla någorlunda snygg. Den är röd men jag klär in den i vitt möbeltyg. Som glider runt och blir smutsigt. Av och tvätta och krångla på igen. Inte blir det bra men det har dugit då vi inte har någonting annat. Men nu kan jag förhoppningsvis byta ut den =O) Fotpallen kommer även den väl till pass då vi har en sån som katterna har fullständigt förstört. Bara att kasta bort.

Sen ska jag få låna en slipmaskin snart så då kan jag slipa vardagsrumsbordet och måla det vitt. Eller ja... man måste ju ha råd att köpa färg penslar och klarlack förståss... och slip papper.. Men så småningom så kanske. Suck, the story of my life.. Men men nu fokuserar vi på fotöljen istället. Hoppas min kära sambo blir nöjd också annars får jag väl ställa den (fotöljen) i källaren hos mamma tillsvidare. Någongång blir det ju förhoppningsvis ett hus.

Ha en bra dag.

♥♥♥

Lördag 5/3

Så var det Lördag igen. Mysigt med helg =O)
Soligt och fint ute vilket innebär skitigt och dammigt inne. Med vårsolen så kommer smutsen på fönster och skåp fram varje år. Trist men det är bara att börja skura liksom.
Idag har Julia varit på skridskoskola och är nu på badhuset med J. jag och Nellie passade på att ta en långpromenad i solen. Superskönt var det. Nu har jag städat upp i köket och gjort mig en lördags kladdkaka. Sitter och funderar på vad vi ska äta. Lutar åt kabanoss på nått vis. Ska googla lite på ideer nu.
Ikväll blir det hemmamys som vanligt med en ostbåge eller två.



Ha det bra =O)

♥♥♥

fredag 4 mars

Idag verkar det bli varken hackat eller malet. Men jag kommer snart igång. Fanny har gått hem till sin pappa och Julia ska hem till sin kompis. Så Nellie och jag får roa oss med att dona hemma i vanlig ordning. Ska sortera bland hennes kläder för som det ligger nu får det inte plats i lådorna och allt annat hamnar ovanpå skötbordet. En röra minsann. Imorgon ska J och julia på badhuset och på söndag kommer hennes farmor och farfar hit och hämtar henne för några roliga dagar med dom. Så nästa vecka blir det många och långa promenader med vagnen tror jag. Man får passa på liksom.

tjingeling.

♥♥♥

torsdag 3 mars

Kort uppdatering om dagen. Hade tänkt mig ner på stan med Barnen idag. In på biblo, men det blåste så dant så vi tar det en annan dag. Men annars så är det så skönt vagnväder ute nu. Underbart att ha asfalt under fötterna igen. Julia är ute och leker på gården med en kompis och Fanny har gått iväg till en annan kompis. Färgade håret på henne igår. Ble jättefint. Vi valde en chokladbrun toning. Passar henne jättebra och ser helt naturligt ut. Hon har så mörka ögonbryn så det smälte in bra. Lyckades även få in ett stort elakt virus i datorn så min fina sambo fick tömma den helt på kvällen och installera in allt på nytt. Så hejdå alla bilder osv.. Men datorn gick att rädda iallafall även om det såg tveksamt ut ett tag.

Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på till middag. Fläskfile finns med vad ska jag göra med den..? den som lever får se.

Thats all folks

♥♥♥


RSS 2.0