Trött

58810-42

Jag somnar ofta när jag gör min a sittups.. Fast magen börjar bli trimmad nu tycker jag.


bild från funpic


Vuxentest

Vuxentest (hittad här)
Jobb (1p) - jo då, fast e mammaledig nu..
Visitkort (1p) - näpp
Konferens (1p) - personalmöte..typ
Bor hos föräldrar (-2p) - verkligen inte...rysningar
Vara sambo (1p) - har varit
Vara förlovad (1p) - har också varit
Vara gift (2p) - nej och inte lära jag väl bli heller
Skild (3p) - nej
Äga villa (2p) - nä inte det heller
Ha en bil (1p kombi + 1p) - räknas eu-moppe?
Hund (1p) - nej men marsvin och katt
Lån (1p) - csn djävlar
Gemensam ekonomi (1p) - nej
Pensionsspara (1p) - nej
Storhandla (1p) - försöker, men slarvar tyvärr ofta
ICA-kundkort (1p) - japp
Använda rabattkuponger (2p) - ibland
Äga hushållsassistent (1p) - mixerstav
Äga diskmaskin (1p) - som tur är
Dubbelsäng (2p) - ja, jag har ju två barn som trängs
Ha julgran på julen (2p) - absolut
Gråa hår (1p) - har tyvärr hittat några
Celluliter (1p) - hm..har inte alla det har jag hört
Prenumerera på morgontidning (1p) - ja
Lösa sudoko (1p) - om jag fattade kanske
Välja att inte svara i telefon (2p) - ofta, vill jag inte svara så gör jag inte det. och har du skyddat nr, sorry..
Putsa förnster (1p) - ska nästa vecka
Svampplockning (2p) - gillar faktiskt skog och mark, men kommer inte dit så ofta.
Långfärdsskridskor (1p) - har ej provat
Parmiddag (1p) - har varit på många, numera me myself and I
Vinprovning (1p) - Ammar
Danskurs (1p) - roligt, men inte nu
Partaja till gamla 70-talshits. Obs! Gäller ej om du är bög. (1p) - 80-tals är bättre
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - bara kaffe tack
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - olika från dag till dag, men när jag jobbar iallafall
Föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p) - ja, ibland
Spela Bingolotto (1p) - har hänt
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - nej du
Ha höftproblem (1p) - nej
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) - har aldrig varit dit alls
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p) - hm... ibland


0-15 poäng: "INTE gammal"
16- 25 poäng: " börjar barka ditåt...
Över 25: "Nu är du där"


Ok, det är officiellt. Jag är gammal. Känns ganska bra faktiskt.

Postorder

58810-41
Nu får du två till priset av en. För endast 299kr kommer dom ulliga och gulliga inom tre veckor till ditt närmaste postkontor.
Frakt 39 kr. Uthämtas på postförskott 50 kr.
Passa på, gäller endast April ut.

bild från funpic.com

Mumma..

58810-46

Underbart, pulsen stiger och andningen blir kort. Bronzefärgade peeptoes med låg klack. Åh jag älskar dom. Och det bästa är priset, 249 kronor. Det kan inte bli bättre. Eller jo föresten, dom finns på skopunkten som har öppnat en webbshop nu. Och dom bjuder på frakten hela april ut. Åh jag är så lättroad. Iiihh men det är ju så kul. I`m in love..

bild från skopunkten.com

På tv

Har precis tittat klart på filmen "supersize me" på tvåan. Har iof sett den förut men det var inte så mycket annat att taitta på. Och jag blir så trött faktiskt på sånt här. Åh är det farligt att leva på snabbmat, nähä. Herregud folk lär väl ta ansvar för sitt eget liv. :Dom riktar sig till barn. Ja det gör dom ju, men det är väl upp till föräldrarna att kontrollera vad deras barn äter när dom är små. Enkal logik, ät du dig en hamburgare ibland, men om du äter det varje dag så blir du fet och sjuk. Inte svårare än så.

Vårpromenad

Idag tog jag mig i kragen och duschade och klädde mig ordentligt efter dagar av myskläder och rufsigt hår. Är igentligen långt ifrån frisk men jag kände att nu får det vara nog. Äldsta dottern ville inte gå ut så jag mutade henne med att hon skulle få ta ut sin cykel och cykla. Då blev det fart. Så ut med barnen, en i vagn och en på cykel så gick vi i solen till affären. Köpte lördagsgodis till dotra och chinamix (jättegott) till mamma och tacos till kvällen. Väldigt skönt var det att få komma ut. Men nu däremot så är jag ganska slut av ansträngningen, men det var det absolut värt!!!

Klockren!


58810-45
Visst är den klockren. Tänk vitt linne snygga skor och solbrun hy. Mmm. Drömmar av silver drömmar av guld...

bild från hm.com

Spring time

Vår, yuhooo eller nått sånt. Ja visst är det trevligt med våren som kommit den här veckan. Det är bara ett problem...jag är sjuk, har varit hela veckan och det verkar inte vilja gå över. Halsen och öronen värker hål på mig snart. Också har jag galen rethosta som är grymt irriterande. Mina barn är också sjuka. Feber öronvärk snoriga ont här och där. Så här sitter vi tre instängda i våran lägenhet medans solen gassar och det är skönt ute. Tänkte jag skulle ta en kort promenad till affären idag, men jag orkar inte. Och absolut inte barnen heller (ja lillan åker ju vagn iof). Jaja, det är sååå synd om oss. Men det är ju en tröst att halva sverige lider med oss, eftersom var och varannan svenne är just sjuk . Hej och hå ludentå..

Det sa dunk..!!

Ja, det sa dunk faktiskt alldeles nyss i mitt golv. Det var lillan som for ner från sängen. Hon blev rädd och ledsen så klart, också blödde hon lite från sin lilla överläpp. Usch, jag skäms. Jag känner mig som världens sämsta mamma. Min lilla älskling. Dumma mamma..

Trångbodd?

58810-43

Liten etta med utsikt säljes till högstbjudande. Endast seriösa svar tack.

bild från funpic.com


Angående inredningsprogram.

Det är roligt att titta på program om inredning för hemmet. Tex Äntligen hemma, Room service och Homestyling. Men det som är dumt tycker jag är att dom går på kvällen. Jovisst förstår jag varför, annars så skulle ju inte så många se dom eftersom dom är på jobbet. Men det vore mycket bättre tycker jag (som är hemma och är mammaledig) om dom gick på förmiddagen. För efter ett program så blir man ju inspirerad att göra om, sy, borra, fixa och dona och det kan man ju inte för det är för sent. Och dagen efter så har ju själva gnistan försvunnit liksom. Men om det gick på förmiddagen så skulle man få inspiration att hålla på under dagen. Jag skulle få en massa gjort med en inspirationspush på morgonen till kaffet. nu blir det mer, -det där ska jag göra och så blir det iallafall inget. Men.....man kanske skulle spela in dom istället.....! Äh, jag har ju ingen video. Buuuäää,det var ingen bra ide`. 

Köpfrossa!



När man beställer från olika företag så får man ofta med en rabattcheck med femtio eller hundra kronors rabatt om man handlar för viss summa. Åh, måste utnyttja..eller? Det blir ju som en ond cirkel som aldrig tar slut. För med nästa paket så kommer det ju en ny rabattcheck och sen en till och en till...hm. Det blir ju väldigt dyrt det här. För man beställer ju till slut saker som man inte hade gjort annars bara för man ska komma upp i summan som ger en femtiokronor i rabatt. Nä bränna den där lappen ska jag göra nästa gång. Tror jag.. 

Osocial

Idag känner jag mig grymt osocial. Har sovit dåligt inatt för lillan blev sjuk igår kväll och hade feber inatt. Så hon vaknade ofta och var ledsen, stackaren min. Imorse hade hon 38,1 i feber och hon har haft svårt att sova nu även på dagen. Fick göra en blixtvisit av olika anledningar på apoteket och affären och kände bara att jag ville vara osynlig. Naturligtvis så träffar man alltid folk som man känner då som vill prata en stund. Le och var glad nu..(kan jag få gå nu?) Känner inte för att träffa folk ibland eller att umgås på nått sätt alls förutom med mina barn då. Bara vara eremit och få vara ifred tack. Jaja, så kul är jag för tillfället. Tack och adjöken. 

Sjuk igen...argh!!

58810-3458810-35
Igår vaknade jag och hade ont i halsen, toppen va kul. Hoppas det är nått övergående. Men idag så vaknade jag och hade två tjocka strumpstickor instuckna genom trumhinnorna och en toaborste i halsen. ja iallafall så kändes det så. Och kroppen känndes som den blivit körd genom en kvarn, ont överallt. Ok det är inte övergående, I get it. Tack och lov så har jag magnecyl som räddaren i nöden. Det tar bort själva udden av allt och även det onda. Nu har jag även fishermansfriend här brevid mig tack vare en vänlig själ som handlade det åt mig. Så jag överlever nog, men åhhh vad det är tråkigt!!! 

Reunited?

58810-33
Jessica simpson vandrar numera omkring med vigselringen från äktenskapet med Nick Lachey runt halsen i en kedja. Kanske att dom är på väg att återförenas. Jag hoppas det, tyckte dom passade väldigt bra ihop.

Däst

Jag är däst. Ja för er som  inte känner till det uttrycket så betyder et at man är fullproppad med mat, godis, kakor, tårta och dyl, och känner sig matt trött och supermätt. Fick ett fantastiskt gott påskbord hos mamma idag. Och som vanligt så äter man lite för mycket men det är ju så gott. Nu längtar jag till sängen, men lillan vill inte sova riktigt än så jag får väl stå ut ett tag till. Imorgon : vila!

Apropå vacineringen..

58810-32
Jag berättade ju att det var dags för vaccinering på lillan min häromdagen. Så jag måste väl berätta att allt gick bra. Hon gav ifrån sig ett litet pip men sen var det bra igen. Fick lite feber men det var inte så farligt. Ja skönt att det är över iallafall. Fast hon har ju två gånger kvar utav det här vaccinet sen är det väl andra saker senare som ska vaccineras för, men för nu så är det över. Usch jobbigast är nog för mamma iallafall...

I mitt påskägg del två

I mitt påskägg del två
Söta espadrillos till klänningen eller till ett par shorts. Japp, väntar även dom nästa vecka. Va roligt jag har det..

bild lånad av hm

I mitt påskägg del ett

I mitt påskägg :1
Väldigt najsig klänning som jag väntar ska dimpa ner i postlådan nån gång nästa vecka.  Glad påsk till mig..

bild lånad av hm

Glad Påsk till er alla!!

58810-29
Här är det iprenmannen som är utklädd till påskkärring. Väldigt enerverande reklam, men han får vara mitt vykort till er alla om en glad påsk.

Låååångfredag

Idag e det som sagt långfredagen. Och med det så är vi mitt uppe i jesu uppståndelsedagarna. Dom flesta kopplar nog mera ihop den med att det är röddag och alla affärer är stängda. Imorgon ska vi hem till mamma och äta påskbord. Det kommer bli en himla massa folk där så man kommer nog att bli lite trött i huvet efter ett tag. Men trevligt iallafall och framförallt god mat. Jag älskar maten som man äter till jul och påsk, för det är ju i stort sätt den samma. Vi brukar skippa skinkan dock på påsken och ersätta med nån fräsch sallad med skaldjur och dylikt. Skinka ska ätas till jul och endast då tycker jag. Idag har jag tagit hand om en stooor disk som legat och tittat på mig några dagar. Har ju diskmaskin igentligen men jag har slut på mskindiskmedel och min ekonomi är inte den bästa just nu, så det blev till att handdiska allt. Men nu är det gjort iallafall. sköööönt. Nu ska jag koka ägg som ska kallna så dottern kan få måla lite ägg ikväll, har lovat det. Sen måste jag damsuga ,handla, och röja undan en massa rentvätt. phew... Var det inte så att man skulle vila på långfredagen igentligen...?

Grattis

58810-28
Grattis Jenny på födelsedagen. tjipp tjipp

Nu rymmer vi...

58810-27
bild från funpic.

Vaccinationsdags

58810-26
Imorgon så är det dags för min lilla bebis att få sin första vaccination. Eller den första av tre gånger. Det är ju ett trippelvaccin. Men det gör så ont i mig och höra hur ledsen hon kommer att bli när dom sticker och sprutar in vaccinet i låret på henne. Hon förstår ju inte vad som händer stackarn. När min åttaåring skulle få vaccinet så var det två sprutor som hon fick, en i varsitt lår. Usch vad hon skrek, det skar hjärtat ur kroppen på mig. Men nu har dom komprimerat innehållet i sputorna till en och det är mindre vätska också än det var i två sammanlagt förut. Ja så det är ju skönt iallafall. Det är många nu som väljer att inte vaccinera sina barn, men jag vill ha vaccinet till dom. Det är farliga sjukdomar som dom skyddas ifrån. Många tror nog att vissa av sjukdomarna inte finns längre, men det gör dom i allra högsta grad. Och idag när vi reser så mycket ut i världen så är ju naturligtvis smittrisken större. Så vad är det då som man vaccineras för?

Difteri: Mkt svår svalgsjukdom, ofta med dödlig utgång. Orsakas av difteribakterier som i blodet avger ett gift, vilket skadar flera organ.

Stelkramp: Ger svåra kramper som kan leda till andningsförlamning. Bakterierna finns naturligt i naturen och kan komma in genom ett sår.

Kikhosta: Hostattacker med kvävningsskänsla och kräkningar. Kan hålla på upp till sex veckor. Antibiotika hjälper endast om det tas i ett tidigt sjukdomsförlopp.

Polio: Även kallad barnförlamning är en farlig virussjukdom som kan leda till bestående förlamning.

Hemophilus influenzae typ b: Kan orsaka varig hjärhinneinflammation som kan leda till döden eller ge bestående neurologiska handikapp. Vaccinationen skyddar också mot struplocksinflamation som kan vara livshotande.

Mässling: Mycket smittsam virussjukdom som kan ge svår hjärninflammation med neurologiska handikapp som följd.

Påssjuka: Kan ge manlig sterilitet och svår hjärninflamation med dövhet som följd.

Röda hund: Kan ge fosterskador hos gravida kvinnor.

Tuberkolos: En av de mest spridda virussjukdomarna i hela världen. Väldigt svårbehandlad och man får ofta problem resten av livet. Väldigt smittsamt.

Ja efter att ha läst det där så står det ganska klart att jag vill vaccinera mina barn. Men det är upp till varje förälder att ta det beslutet själva. Biverkningar blir det ganska ofta efter en vaccination. Ofta rådnad på stickstället, feber och barnet kan även få ont. Därför rekomenderas att man har barnalvedon hemma för att kunna ta efter vaccinationen för att förebygga sådant. Besvären går oftast över under det första dygnet.

Påskpynt

58810-25

Idag har jag påskpyntat hemma. Ja iallafall i köket, brukar begränsa mig dit. Men det blir ljust och fint med gulrutiga gardiner och lite påskris. Och en och en annan tupp också. Behövs inte så mycket mer tycker jag. Fast jag skulle gärna vilja ha dom här söta kaninerna från panduro hobby. Undrar om jag ska göra en krans till dörren kanske...

Veckans kap!!

58810-24
Det här är definitivt veckans kap. Tank linne från HM Rowells för 49,90 kr. Finns i flera färger och kan varieras i det oändliga. Till vardags eller till fest med nått snyggt halsband till.  Jag har två vita men jag ska beställa i flera färger för jag älskar dom.

Idag...

Idag har jag haft besök av min bästa kompis och hennes son. Hon var min svägerska förut, det vill säga att jag har varit tillsammans med hennes bror. Men nu är vi bara bästisar. Hennes treåriga son gick som en virvelvind genom min dotters rum så nu är allt på golvet upp och ner och in och ut. Jaja, får väl ha storstädning imorgon. Behövdes ivilketfall.. Nu ska jag titta på inteligensbefriande big brother och stänga ner hjärnan en stund. 

hysteriskt roligt..

58810-23

Jag hittade den här bilden hos en annan bloggare som tyvärr har slutat blogga nu. Men bilden har jag kvar och jag tycker den är vansinnigt rolig. Ju mer man tittar på den desto roligare blir den också. Ja jag vet, min humor är lite torr. Men medge att bilden är fab..

Vårslask

Det var jättelängesen som jag skrev nått här. Fick tre dagars huvudvärk, följt av feber mjölkstockning (det gör satansont), illamående. Ja sen efter det så blev jag dunderförkyld. Så det är vad jag pysslat med dom senaste tre veckorna. Men nu känner jag att mina livsandar börjar komma tillbaka i blodet igen. Och snart är det påsk också. Jag har alltid älskat påsken för det är ett riktigt vårteken. Den kommer stadigt varje år och påminner mig om att det är ljusare tider på väg. Även fast det kan vara snöstorm utanför så vet man att det är sista skriket. Vintern måste släppa taget. Vår är min näst bästa årstid. Den bästa är faktiskt inte sommaren som dom flesta nog skulle säga utan hösten faktiskt. Efter en varm och klibbig sommar så bara älskar jag att få klä mig ordentligt i snygga stövlar och schalar på hösten. Luften är så "krispig" och hög och klar. Ja hösten är bäst. men våren är en god tvåa eftersom man njuter så fantastiskt utav solen på ansiktet och att få sitta mot en husvägg och njuta i lä medans det smälter runt omkring en. Ja man vet ju sen man var liten hur fantastiskt det var att få ta fram cykeln på våren och cykla på asfalt. Ja det ger lyckorus. Sen är ju våren mkt bättre än sommaren just för att man har allt framför sig. Det kan bara bli bättre liksom, varmare och ljusare. Sommaren; då går dom flesta bara runt och suckar att det är för varmt eller för kallt , ja ni förstår. Vintern den e lång och mörk. Och här där jag bor så har vi ju alltid en himla massa snö, Fast det är ju trevligt runt jul tycker jag förståss. Hm det blev ju väldigt rörigt det här... Oh well, nu är det vår iallafall och det är trevligt som sagt. Glad påsk

Jag är skeptisk...

58810-21
Måste bara visa den här bilden för den är så himla rolig. Hon ser inte så nöjd ut...


RSS 2.0