Fredag 26/6 och lördag 27/6

På Fredagen var jag och mamma och Julia in till Ockelbo på den årliga marknaden. Den är i tre dagar och väldigt stor. Vi åker alltid in på Fredagen då det är lugnast med folk då. Resterande dagar brukar det vara svårt att ta sig fram. Vi åt langos och strosade runt och myste. Jag trodde inte att jag skulle köpa något alls. Hittade inget som jag ville ha igentligen. Men så precis näst sista ståndet så såg jag en sjal och föll som en fura. Så det blev nått till slut iallafall =O) mamma som aldrig ska köpa något köpte två kjolar... och Julia kom hem med en heliumballong i form av en vit häst.
Idag har det varit jättevarmt som vanligt just nu. (Men jag klagar inte) Vi tog ut båten på den första riktiga turen den här sommaren. Hur skönt som helst på sjön. Först åkte vi och tankade på en bensinstatioon för båtar. Sen åkte vi till Strandbaden och la till en bit ut. Där fikade vi lite medhavda smörgåsar och Julia badade lite från badbryggan på båten.

Sen märkte vi att hon vill bada mera och åkte till Sörtutt och la till vid dess båtbrygga. Sen låg vi på stranden i ungefär två timmar. Köpte kaffe och glass och plaskade i vattnet (Inte jag-badkruka).


När klockan började närma sig fyra så åkte vi tillbaka och tog bilen till Mc'Donalds för nu var vi hungriga. Sen åkte vi hem och drack kaffe.
Nu ikväll har jag städat sovrummet. Man orkar ju inte hålla på med sånt dagtid när det är så varmt.





















Visst har jag en fin bikini =O) Åh vilken härlig dag!!

♥♥♥

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change..



Åh vilken shock... Satt och läste tidningen på nätet. Klickade fram förstasidan som jag precis nästan tittat på och där var det..



Bild lånad ev Expressen.se

Gud va ledsen jag känner mig...

♥♥♥

Torsdag 25/6

Idag var jag och Julia till Högbo med mamma och mormor. Jättejättevarmt var det. Men mysigt. Vi fikade och gick runt och tittade på djur. Kaniner, getter, ankor, änder, kalkoner och får. Vi promenerade runt och tittade på området. Julia i vagn och mormor i rullstol då hon inte orkar gå nästan numera.
Sen åkte vi hem med henne igen till Ängsbacken där hon bor.
När vi sen kom hem så tog Julia och jag en siesta och slocknade i sängen.. Så därför så är hon vaken fortfarande och ligger just nu och tittar på film.

Ikväll bestämde vi ( och bokade) att vi ska sova en natt på hotell i stockholm nästa vecka och gå på gröna lund med tjejerna. Strosa runt och bara mysa med familjen och ingen annan.











Imorgon drar vi på Ockelbo Marknad =O) Wohoo, Älskart!!

♥♥♥

Idag Onsdag 24/6

Vackert väder =O)
Gick och funderade på vad vi skulle hitta på idag. Då ringde min mamma och berättade att det var vindstömning hos henne.
Allt som legat på vinden låg nu på altanen och gräsmattan. Och eftersom det är så svårt att ta sig upp på vinden så vill hon inte ha nått där alls utan allt skulle rensas och slängas.Mycket skit som samlats genom åren. Men framförallt så är det ju mina och syrran och brorsans saker som låg däruppe. Allt mellan himmel och jord. Slalompjäxor * 10 par, madrasser, sängben, böcker, böcker, böcker, kläder... Osv.
Teckningar och skolböcker fick gå till återvinningen nu. Kul att titta i men tar en jäkla plats.
Jag hade mina skatter däruppe, men det visste jag ju. Det är som så att jag samlade på porslinsdockor när jag var ungdom. Har lite över förtio stycken faktiskt. Har absolut ingen plats åt dom nu, men om NÄR vi köper oss ett hus ska jag ha dom i en hylla med glasdörrar i nått rum. Min balklänning sen studentbalen var där också. Väldigt fin faktiskt. Den ska jag definitivt spara och hoppas kunna ha om vi nångång ska på smokingmiddag eller bröllop.


Min studentskylt.


Min studentmössa =O)


Porslinsdockor


Fler dockor..


Rosetter från hundutställningar som jag gjorde med min hund Lacy.


Hur mycket prylar som helst... Och brevpapper och bokmärken jag samlade på det
också.. Har huuuuuur mycket som helst.


Och skräp fans det gott om..


Och sist men inte minst. Bevis på att jag har haft jättemycket fräknar en gång i tiden.
Även om det var svårt att få med på den här bilden. Tyvärr har Vitiligon tagit allt sånt..


Ikväll har jag Älsklingen och Julia varit ute och gått en härlig promenad. Tittat på drömkåkar och klappat katt. Sen åkte vi och skulle köpa milkshake, men maskinen var trasig.
Imorgon ska jag med mamma till Högbo. Vi ska ta med min gamla väldigt senila lilla mormor och fika. Också Julia såklart. Det blir fint det för oss och för min lilla glada mormor.

♥♥♥

Igår







Igår åkte vi till Sörtutt och premiärbadade för året. Julia ville så gärna åka dit. Hon började prata om det på måndagen. -snälla mamma kan vi åka till stranden...? Förmodligen kom hon på det då jag hittade uppblåsbara badleksaker när jag rensade skåpen i hallen. Då väcktes hennes minnen av stranden upp. Min pappa ha varit här i några dagar och bott hos min syrra. Och dom ringde och skulle också åka dit så vi mötte upp dom där. Lite kallt i vattnet än, men tjejerna lekte och plaskade iallafall. Och värmen i luften kunde ingen klaga på =O)

Vad vi ska hitta på idag har jag ingen aning om. Jag vaknade kvart i elva och då sov Julia forfarande... Ooops.
Har en massa tvätt att ta reda på, men det kan jag ju göra ikväll. Nu ska vi ut i solen.

♥♥♥

Dag ett, Vecka ett

Av semestern. Som börjar bra. Strålande sol och inte ett moln så långt ögat kan nå. Bara huvudvärk...
Men det har jag haft sen i fredags på olika sätt.

Midsommar är avklarad och det var lite regn en hel del sol och väldigt mysigt.
Vi var i Strängnäs och firade. Midsommarstång, ponnyridning, dans ( vi tittade på den iallafall för Julia ville inte) Och mestadels varmt och sol. Också matjesill och färskpotatis såklart. En höjdare. Kvällen var kolugn. Jag sov mellan sex och åtta pga huvet. Jörgen somnade strax före tio. Jag och "svärmor" satt uppe och tittade på en film och sen tittade jag på "V".
Helt alkoholfritt för min del hela helgen och närapå för älsklingen också sånär på nån öl och nubbe till sillen.

Igår när vi åkte hem så var vi tre minuter hemmifrån när Julia spydde ner hela sig och bilstolen. Stackaren. Sen på kvällen var vi till min syrra och träffade pppa som är här och hälsar på. Julia sa att hon hade ont i magen men lekte för fullt. Sen framåt tio så kom hon med tårar i ögonen och ville åka hem och klagade på illamående. Lillan min. Vi åkte direkt hem och la oss i sängen och kollade på Bamse. Vaknade klockan tolv av att filmen stod på. Men då var jag så trött så jag bara stängde av allt och hoppade i säng. Det var dumt märkte jag i morse när huvudvärken hade ändrats till en koffeinabstinensvärk. Men nu har jag hällt i mig två koppar utan mjölk för den var slut. Och jag känner mig bättre. Och julia väckte mig vid åtta och sa att hon inte hade ont i magen nu. Så då var det över. Måste åka till apoteket och fylla på förådet av treo bla. För det har gått åt i helgen. Fick en citodon ev en kompis till J och den satt var den skulle kan jag säga. Tänk om man hade ett sånt recept...













Julias fina klänning har farmor sytt. Och det är igentligen hennes kort också som jag lånat lite för vi har inga egna.

♥♥♥

Time to sleep, men jag ska bara..

Sista SISTA skiftet innan vilan är här!!! Det stavas S.E.M.E.S.T.E.R!!! Fast det känns i ärlighetens namn inte som om det är dags ännu. Den känns som en hägring långt där borta. Att det alltid ska vara bara några dagar kvar.. Men efter imorgon klockan 14.00 så ska jag göra mitt bästa att inte tänka på jobbet ett tag. Första veckan har jag alltid grymt svårt att koppla av vet jag. Den brukar rusa iväg och man tänker -Jaha, är det så här semester är... Men sen kommer jag in i det och då saktar det ner. Huvudsaken är att jag får vila huvet och kunna komma tillbaka utvilad och alert till jobbet igen. Om man inte är varslad då förståss, men det är en helt annan historia.

Just nu verkar det ju som om dom fyra veckorna kommer se ut såhär.


Och vad ska jag göra åt det... ingenting såklart. Det blir som det blir, bara jag får vara ledig =O)

♥♥♥

Sommar

Sommaren känns just nu lite kall. Så jag gjorde ett litet bildspel på hur det faktiskt kan vara.
Gärna då med lite Tomas Ledin i bakgrunden för den som vill








Snor

Jag blir bara mer och mer förkyld... över en vecka nu. Fy och usch. Ungefär som vädret som bara regnar och regnar... men det och förkylningen är inget jag kan påverka. Inte alls bra att jobba när det är såhär snorigt igentligen. Men jag måste tyvärr. Har varken tid eller råd att vara sjuk. Sista fyra dagarna nu inna fyra veckors semester. Sen ska jag tamejfan vara utvilad och pigg...basta.
Känner inte av att det är semester snart, beror väl kanske på höstrusket utanför. men man får göra det bästa av situationen. Så länge det inte snöar så..

Imorgon drar jag på mig gummistövlarna till jobbet. Och upprepar om och om igen till pensionärerna-  Nej jag är allergisk...

Aaaatchoo!!



Julia förra sommaren. Skyndade ut på balkongen när det var skyfall med paraplyet i högsta hugg =O)

♥♥♥

Zzzz

Den här förkylningen som jag har nu är en envis en. Typisk sommarförkylning kanske som aldrig ger med sig. Den stegrar bara lite mer för varje dag. Känner mig lite håglös och hopplös faktiskt.
En vecka kvar till semestern. Men gårdagen på jobbet avslutade med en bomb angående sommarschemat. Det stämmer inte, mysteriet är totalt och ger mig magsår och spänningshuvudvärk. Fuck fuck fuck!!

Och så har jag årets värsta sammandrabbning med en anhörig på måndag också. Vart ska jag hämta kraft?? Jag har verkligen ingen kvar. Reservdelen är för länge sen borta och jag flyger på ångorna.

Men på Måndag börjar Jenny jobba hos oss vilket naturligtvis är jättekul. Nu har jag alla mina kärlekar samlade på ett och samma ställe. Fantastiskt Roligt!

Jag måste bara orka liiite till... sen får jag, ja vadå igentligen?

Skulle behöva börja yoga tror jag, meditera....hitta tillbaka till den jag var. För det är snårigt nu.

Lyssnar på Tomas Ledins nya skiva. "500 dagar om året". Det finns en låt som heter "Atlantkustens skyliga smekning"
HERREGUD va den är bra. Mannen är ett geni fast det har jag ju vetat länge. Jag tycker det iallafall, och när jag lyssnar på skivan så kommer jag på att jag sitter och ler och gungar med. Och för stunden så är jag helt avkopplad..

Åh hela skivan är magisk.



♥♥♥

you will never ever know me



♥♥♥

...

Ska vara på jobbet om ca trettio minuter. jag sitter i miorgonrock och har inte gjort nånting åt mig än. Julia ligger i sängen och kollar barn tv, oklädd. Dags att sätta sprutt.
Det är bara att gilla läget.

♥♥♥


söndag 7/6

Idag ska jag jobba min sista kväll inna tre dagars ledighet. Sticker in och röstar innan jobbet. För självklart så röstar vi idag, eller hur!?


Grattis Linda som fyller år idag.

Ja..

♥♥♥

Tgif

Eller kanske inte. Ska iväg och dra igång veckan treenighet i kvällsarbete. Tre kvällar på raken. Fast sen är jag ledig tre dagar på raken iof.
Igår var jag med Jenny till Ove jansson. Och Julia förstås.  Köpte äntligen vit vaxduk som jag skulle klä om stolarna i vardagsrummet. Som jag planerat att göra i ett och ett halvt år.  Det optimala vore naturligtvis vitt skinn eller iallafall fuskskinn. Men det går bra med vaxduk också. Det viktiga är att det går att torka av. Allt i vårat hem måste vara avtorkningsbart eller kunna slängas i tvättmaskinen. Betalade ca trettio kronor för en stuvbit som räckte till fyra stolar och våran sittpuff som var så ful så jag mådde illa av att se den. En gång i världen var den fin, men slitage och smuts och fan och hans moster har massakerat fuskskinnet så fy då. Men oh så fint det blev. Den är dock inte riktigt klar än utan ska få sig ännu en upplyftning i utseendet...

Tagit ner en lampa på väggen i hallen som blivit trasig. Den ska lagas och få en ny plats. Satte upp jättefina tavlor i form av svartvita foton uppspända på duk på ram istället. Köpte dom för en femtilapp på dollarstore. Värsta kapet och passar finfint in i hallen. Ska göra nån slags bildkavalkad så småningom när det e klart så får ni se. Vare sig ni vill eller inte.

Nu ska jag fixa till mig och ta moppen och lämna Julis till min mamma så jag kan dra till helvettet jobbet.

Sen ikväll efter jag jobbat klart så ska jag hem och tokgosa med min man ; )

ψψψ

redecorating

Min inredningsmak vacklar mellan "shabby chic" och "New England". Den ena är romantisk och helt underbar och den andra är mer avskalad och maritim i stilen. Båda har sitt ursprung i usa såklart. "New England" stilen härör från den amerikanska östkusten och just new england. Jag skulle lätt kunna inreda ett helt hus i den stilen och lutar kanske lite mer åt det hållet då den är mer unisex än "shabby chic" som är mer feminin igentligen.Vitt är basen för båda. Shabby chic blandar oftast upp det med nötta ytor, ljusa pasteller och spetsar. Ledorden är vitt och att ingenting får se nytt ut!







New England däremot har även vitt i basen men bryter av med mörkt trä och starka färger som blått och rött. Tänk amerikanska flaggan så vet du. Den ger känslan av salta hav och båtliv. Otroligt snyggt och frächt.





Den här stilen är mycket mer unisex som sagt och kanske enbart därför så känns den mer som ett alternativ. Jag har inhandlat nya kuddar till soffan och lite annat smått och gott och ska sätta mina planer i verket imorgon. Det är ju även en riktigt sommrig stil som passar perfekt nu.
Jag tror det kan bli riktigt bra.

♥♥♥

"New Moon" Trailern är här!!

I nvember kommer uppföljaren till Twilight. New Moon heter den som boken och eftersom jag läst hela serien så vet jag att det är nu äventyret verkligen börjar..
Och igår släpptes den officiella trailern till filmen. Enjoy.







♥♥♥

sjukt

Jag är så jävla sjukt omotiverad att jobba just nu. Och så har jag världens skitvecka framför mig också. Jobbar sex dagar av sju... Blä. Vet inte om det är den annalkande semestern som gör det . Jag kanske börjar lägga av redan psykiskt bar för att den är relativt nära. Och vädret sen... Fint nu ja, men resten av veckan... Brr. FEM grader ska vi ha på torsdag... FEM!! Hallå det är novemberväder det. Fram med långkalsongerna igen.

Sådärja nu har jag fått gnälla lite. Då känns det lite bättre.
Nu ska jag trolla ihop mat i köket. Sen ska pappa och barn på cirkus klockan sju. Väldans sent blir det men Julia slumrade en halvtimme på soffan när vi kom hem från dagis så hon ska nog orka.

Och vad ska jag göra då... städa såklart.



Tjejerna i polen i Lördags.

♥♥♥

RSS 2.0