sju månader

Tänk att det gått sju månader sen vårat lilla underverk kom till oss. Hur klarade vi oss utan henne innan? Det är för mig en gåta. Älskade barn ♥

Nu ska jag snart gå och hämta Julia på dagis. Hennes sista dagisdag på flera månader. Nästa termin tillhör hon dom största barnen där och ska sen tackas av och börja skolan. Jisses. Å Fanny då som börjar i åttan.. Fjortis med allt vad det innebär. Mina barn växer ifrån mig, men det är roligt och underbart i alla åldrar. Meningen med livet söker många. Jag vet att mina barn är meningen med mitt liv! Inga konstigheter ♥

Hoppas lillan vaknar snart för jag skulle vilja hinna förbi affären innan dagis. För jag funderar på om Julia och jag ska baka lite bullar idag. Och det fattas lite mjölk och annat. Sen måsta jag hitta nått som Nellie tycker är gott. Hon är hemskt svår att få i nån mat nu sen hon hade magsjukan. Synd för hon åt så bra innan. en det är bara att prova sig igenom sortimentet och hoppas på jackpott. Spagetti och köttfärsås tycker hon om, men jag vill hitta nån gröt som duger för damen. För just nu så kör hon knipa ihop munnen taktiken på det mesta.





♥♥♥

tisdag 24/5

Det bidde inte mycket till recovery efter den där magsjukan. Den byttes bara ut mot en riktigt dryg förkylning. Fy vad sjuk jag varit på sista tiden. Mitt immunförsvar är nog i botten just nu. Grymt besviken på min kropp. Börjar dock att se ljuset i tunnelns slut för den här gången. Nu vill jag vara frisk länge länge annars vet jag inte vad jag gör.

Idag har jag varit med mamma till plantagen i Gävle. En av mina balkongkrukor som man hänger över räcket förolyckades förra året och den jag har kvar behövde en ny kompis. Så det inhandlades. Lite jord och vita petunior till amplarna och krukorna. Har märkt att det är en av dom få blommor som klarar hetta uppe på balkongen sommartid. Många andra bränner sönder av solen. Det blir så hett i vårat lilla hörn av världen när solen vill till. Sen när vi varit där så var Nellie jättehungrig så vi stannade på gävlebro och åt lite lunch. Mamma bjöd på lunch vilket var tur då det inte precis är billigt att köpa blomster. Sen var det bara att styra kosan hem för att hämta Julia på dagis. Mest varit hemma den sista tiden styrd av sjukdomar så det var skönt att få komma ut och se nått annat. Men naturligtvis med näsprayen i väskan, utan den inget syre och huvudvärk.

Julia cyklade till dagis idag och jag gick brevid med vagnen. Fick småspringa lite ibland faktiskt. Väldigt vad smidigt det var. Varför har vi inte tänkt på det förut..!? Hon har bara två dagar kvar nu på dagis innan ett långt sommarlov. fast det är gårdsfest förståss nästa tisdag som vi ska gå på. Julia pratar och berättar om instrument som hon byggt själv (som dom ska framföra uppträdande med) och vad vi ska ha med i picnickorgen. men sen har hon sommarlov iallafall. Fanny slutar 8 juni och har inte många skoldagar kvar hon heller.


♥♥♥

recovery

Julia fick magsjuka deluxe på söndagsnatten. Jörgen var uppe med henne och torkade nerspydda golv och tröstade. På morgonen tog jag över och tvättade och torkade och tröstade. På måndag eftermiddag var hon ganska pigg igen. Det är ju det enda som är bra med magsjuka, den går över fort. Oron över att smittat mig och Nellie var dock stor. Vad händer om Nellie bllir smittad och spyr..!? Ha aldrig haft en magsjuk bebis så jag vet inte.

Men så igår så vaknade jag väldigt illamående. Vilket i sig inte är ovanligt för jag mår nästan alltid illa på morgonen. men det här var värre och stegrade sig under dagen. Gick med Julia till dagis och fick flera ggr stanna och vila både dit och hem. När Nellie sen somnade vid tio så somnade även jag. Väldigt ovanligt somnar aldrig dagtid annars. Vi sov två timmar och sen kravlade vi oss iväg och hämtade Julia på dagis. Väl hemma efter en långsam tur med vagnen så kunde jag inte hålla emot längre och spenderade eftermiddagen och kvällen inspringandes på toa för att spy... nellie hade diaree och vägrade äta på hela dagen. Amma gick bra däremot vilket tur var. sen somnade vi vid halv nio på kvällen. Nellie vaknade halv ett på natten och var otröstlig så jag fick sitta på sängkanten och vagga henne en bra stund innan hon somnade om. Vaggandet gjorde mig illamående och jag måste återigen besöka toaletten. Idag är vi på bättringsvägen och skaket i benen börjar släppa. Nellie åt lite lite på fm, ska försöka igen om en stund. Hon är fortfarande dålig i magen. Min mamma kom imorse och hämtade Julia till dagis och ska sen hämta henne också då jag inte riktigt är i form att dra en vagn med två stora tjejer i.

Ska försöka ta itu med hemmet sen i maklig takt. Huva hur här är nu. En rejäl städning och skurning är på sin plats, får se hur mycket jag orkar.

Imorgon Fredag och ett efterlängtat barnbidrag. är sugen på att laga nått riktigt gott till middag då =O) Går omkring och tänker på löjrom hela tiden, men det gillar inte sambon. Men vad gör det han kan få nått han tycker om. Äter lätt upp en burk själv... Slurp!! Ja som förrätt då =O)


Nu tycker ni kanske det är konstigt att jag drömmer om mat dagen efter magsjukans härjningar, men så brukar jag vara. Nu blev jag sugen på hasselbackspotatis också..

♥♥♥


söndagsångest

Vilken grå och lång dag det har varit. Vissa dagar är verkligen menlösare än andra. En sån dag när man bara går runt och tittar på skiten i hörnen men orkar inte anstränga sig angående det.

Nu sitter jag och tittar på Nellie som jobbar och kämpar med krypet. Hon kommer upp på alla fyra och står och gungar fram och tillbaka. Vilken dag eller sekund som helst nu kommer hon knata sina första krypsteg. Hon ålar sig fram över golvet dit hon vill sakta men säkert. Brukar sätta henne på ett täcke, men hon brukar snart vara utanför det. Hon satt ju för första gången i veckan också utan stöd. Får mail varje vecka med info om utvecklingen för bebisen vecka för vecka. Nu stod det att bebisen nog kunde sitta utan stöd.. Jaha! det hade jag inte provat faktiskt. Å visst kunde hon det =O) Huva va fort det går nu.. Skräckblandad förtjusning för mig. Roligt men också så sorgligt. Min lilla bebis blir stor allt för fort. Jag måste nog ha en till..

Fick besked igår att min äldsta (inte i ålder) vän ska gifta sig i sommar. Åh va glad jag blev, men sen såg jag att det bara var för familjen. Jag får inte se henne gifta sig och säga Ja till mannen i hennes liv. Stooor sorg, jag blev uppriktigt jätteledsen faktiskt. Vi satt ihop hela uppväxten ända till vi båda var över tjugo. Men sen tog livet över och vi fick barn och hamnade i olika städer. Vi hörs inte alltför ofta. Men det är ju så med äkta vänskap.. man tar ju bara vid där man slutade när man ses. Inga konstigheter liksom. Jag är så glad för hennes skull att hon hittat rätt och mår så bra. Hennes blivande make är fantastisk och dom kommer bli mycket lyckliga ♥ Men nu får jag inte se henne stå som brud.. Och det gör ont!!

Nu håller Julia och jag på att baka en blå sockekaka... Ja man måste alltid färgsätta sitt bakverk när man bakar med henne =O) Nellie ska få sin kvällsgröt och sen sussa sött. Imorgon är det ny vecka vilket jag gillar. Jag har inget imot måndagar, tycker det är trevligt.

♥♥♥


Vinna 40 par skor, ja tack =O)))

Jag är med i en tävling där man kan vinna 40 par skor från brandos. Maj gad.. det vore nått de!

Tävla här!!! <----

♥♥♥










åh regnet det bara öste ner

Spön i backen och ett rejält åskväder var det väder som vi skulle ut i imorse på väg till dagis. Nellie blev rädd för åskan som mullrade över himlen. Så nej tack, vi behöver ju faktiskt inte gå ut om vi inte behöver. Så jag ringde till dagis och sa att vi tar oss en hemmadag. Så kan det bli när man varken har körkort eller bil. Då skulle det vara lite annorlunda.

Nellie sov till 05,45 idag. Så det var ju bra. Även om jag ibland kan känna mig bakfull av trötthet. Men solen lyste så fint då så det vara bara att rulla ur sängen.
Nelli somnade sen vid elva. Och har nu sovit i två timmar. Så det är dags att vakna nu. Skulle verkligen vilja att hon sov så varje dag. Och sen en kortare vända på eftermiddagen. Nu blir det ju oftast att hon sover tre ggr på en dag. Hon blir ju trött när vi går till dagis och sover då en snabbis och sen en till kortis vid lunch. och sen en halvtimme till en timme ca klockan fyra. Hellre då att hon sover två timmar mellan elva och ett och sen en halvtimme vid fyra. Försöker hålla rutiner här hemma med mat och sovning, men det är inte alltid så lätt.

Nä nu ska jag väcka damen. Ska bara stoppa in glassen i frysen först. Jag fick den igår av min snälla sambo. Häagen dasz strawberry cheesecake. Godaste glassen..Mmm

♥♥♥

sex!!

Ja klockan sex, inget annat era snuskisar;) Då vaknar Nellie på morgonen. Strålande glad ligger hon på magen och tittar rakt in i mitt ansikte när jag öppnar ögonen. Då fyrar hon av världens smajl av glädje. Sämre sätt kan man vakna på, även om jag vissa morgnar har grus bakom ögonlocken. Men när solen lyser både inne och ute så går det som en dans. På med kaffet och sen är dagen igång. Nellie är jätteglad och kör som en galning i sin gåstol fram och tillbaka och skriker sina lyckoskrik. Nu är vi klara och iordninggjorda för dagen. Jag sminkar mig varje dag utom måndagar.. Mår jättepissigt om jag inte gör det. Ser grå och trist ut och känner mig väldigt obekväm. Skulle inte kunna släppa på allt bara för att jag är hemma. Mysbyxmaffian vill jag aldrig tillhöra. Utom nån dag här och där.. och måndagar. Ja tills jag börjar jobba då, då kommer jag naturligtvis bryta den trenden. Men en sminkfri dag i veckan är lagom. Ibland blir det fler och då mår jag dåligt. Sån e jag.

Nu ska jag och Nellie ta en promenad med vagnen tror jag. Hon ska sova strax så det blir skönt. Solen lyser ute och det är helg.

Föresten... Jag DÖÖÖÖÖR!!

299 kr på Gina Tricot. Jag vill ha jagvill ha jag vill ha.. Åhhhhhhh så deprimerande.


Byta ut bandet i midjan mot en brun läderrem... Väldigt Acne. Åhh..
Hittade också världens sötaste jeansleggings till Nellie på klädhuset och en vit mössa med svarta prickar på som var urgullig. Hatar att vara ständigt black, har jag nämt det.

Ha en bra dag.

♥♥♥

Första måndagen i maj

Det är officiellt vår nu. Maj är här...med kyla och nordlig vind. Det är riktigt kallt ute nu. Så då får man passa på att ha inomhusaktiviteter istället. Såna har jag alldelles för många av tyvärr. Städa städa städa... ibland känns det som om det är det enda jag gör och ändå tar det aldrig slut. Vika tvätt ska jag göra nu då jag tillbringade dagen igår i tvättstugan. Sen har jag en del samtal att ta itu med...brr. Hatar! Tvätta fönster behövs också, men det är för kallt idag. Skulle bli lite varmare i slutet på veckan så jag får titta på det då. Städa ur kylskåpet och frosta av frysen är också högt på listan. Rensa och städa skafferiet.. The list goes on and on.....

Imorgon måste jag ner på jobbet och lägga schemat för hela sommaren. Snart är det dags att jobba igen. Blandade känslor verkligen. Jag trivs och har kul på mitt jobb och ser verkligen fram emot att få en ordentlig lön. Men samtidigt så är separationsångesten från Nellie enorm. Min lilla bebis ju.. Men det kommer nog att gå alldelles utmärkt ändå. Har mysiga dagar här med mina fina flickor att se tillbaka på och dom tar ju inte slut bara för att jag jobbar.

Valborg var vi bara hemma och gjorde inte många knop. Julia fick skjuta raketer med sin pappa och det var det viktigaste. Jag satt i fönstret och tittade på dom precis som jag gjorde på tolvslaget på nyårsafton. Det var ganska mörkt när dom fyrade av, Julia kunde inte riktigt hålla sig till det blev helt mörkt. Dagen var långsam minst sagt. Men på eftermiddagen så försvann molnen och det blev klarblå himmel. Men kallt och väldigt blåsigt. Så då satte jag Nellie i vagnen och tog en runda med vagnen. Skulle ha haft mössa dock då det gjorde riktigt ont i öronen av den kalla vinden. Men annars skönt att få röra lite på sig och skönt för Nellie att få sova i vagnen där hon hade det varmt och mysigt.

Mmm nu så måste jag sätta fart på den här veckan.



Har nog inte visat påskkärringarna vi hade här hemma på skärtorsdagen.

♥♥♥



RSS 2.0