Natt igen

Nu är fannys rum mer eller mndre klart. målningen får bli vid ett senrae tillfälle. jag har bara en hög med strumpor som ska sorteras kvar nu... Ja sen är det ju resterande delar av lägenheten också... och det är en hel del kan jag lova. men iallafall så kommer min mamma hit imorgon och hämtar fannys gamla skrivbord och lite annat och kör till återvinningen. Skönt =O)
Och en hel svartsäck med kläder har jag rensat ur hennes garderob. Kanske tar min sen..hehe. jovisst ....

Nu ska jag dona klart här så jag också får sova en stund. imorgon kväll är det jobb som gäller och så vidare hela helgen. Min lilla ofrivilliga vila är över nu. Hemskt det lät då..

En extra kärleksfull tanke till min kärlek som har det ganska jobbigt just nu. Så länge vi har varandra så ordnar sig resten♥

(Bloggen ser jättekonstig ut just nu... hm. kanske den har fått en förkylning..)

♥♥♥

Natt

Nätterna är tiden då jag kan fixa i Fannys rum. Hon är ju hos sin pappa nu och det går helt enkelt inte att ha Julia i hälarna när jag håller på. Jag börjar få lite struktur nu äntligen. Mitt gamla skrivbord ärvt av min farmor är på plats från källaren. Jag är rädd om det men Fanny är såpass stor nu så hon kan få "låna" det. Dom första iddeerna jag hade om rummet är nu som bortblåsta eftersom ideerna ramlar in hela dagarna i huvet på mig. Det här blir så bra tror jag.
Just nu håller jag på att organisera hennes enorma förråd av papper målarböcker dataspel pussel leksaker och allt annat man kan tänka sig. Tänkte faktiskt bli klar med den biten innan jag går och lägger mig.
Hon har haft en pärljalusi i fönstret i många år. Jag köpte den på Mique till henne. Nu har jag satt den bakom sängen som en inramning/gavel. Tänkte spänna upp ett tyg bakom men märkte hur dom genomskinliga pärlornas skugga mot den vita väggen gav en fantastisk effekt.

Två saker har jag att måla. En byrå och ett sängbord. Vitt ska det bli. Och det är grymt irriterande att jag inte har färg hemma just nu. Måste köpa färg!!

Trodde verkligen att lillans sjukdom var på övergång när hon återigen idag var pigg och glad. Men sen på em blev hon väldigt snorig och hostig och somnade av en stund. Och på kvällen så var febern tillbaka igen. Hon somnade av utmattning på sängen vid halv åtta trots hennes lilla lur på eftrmiddagen. Lilla gumman, hur mycket ska hon orka.

♥♥♥

Inspo..



Hej jag heter Helena Christensen och jag är förtioett år.

FÖRTIOETT!!!

Jisses, sicken subba...

♥♥♥

På blanka blad fyller jag en känsla..



♥♥♥

Tisdag 27/1-09

Idag är Julia feberfri. Iallafall just nu. Det var hon ju i söndags också, men så kom febern på kvällen och igår låg hon i min säng hela dagen och bara ångade. Då vet man att hon är sjuk när hon inte ens försöker komma upp. Men vi blir hemma imorgon också så får Julia en dagisfri vecka.

Idag har jag tvättid och eftersom Julia är ganska pigg så kommer vi kunna tvätta en del iallafall. Hade jag haft tvättiden igår hade det inte blivit nått . Sen har jag en massa annat att pyssla med också. Städa hemmet och hålla på i fanny rum. Jag har just nu tusen ideer om hur det ska bli och när jag tror att jag kommit på lösningen så ramlar det in en ny ide igen. Men det blir bra tillslut iallafall. Blir ett mognare rum för en snart tonåring... shit.  inte lika mycket "lekyta" vilket är bra för då blir det inte så rörigt. Sen har hon ju "so much stuff its killing me". Mer än hälften av alla papper grejer ritböcker osv has to go!! Och garderoben måste rensas ordentligt igen.

Ja jag har att göra..

Shoutout to my girl Heidi, Miss you girlfriend!!

♥♥♥

Så sjuk så sjuk...

Imorse var Julia som en kamin igen. Jag var dum nog att ge henne alvedon... Why? Det resulterade i att hon blev jättepigg och klättrade och hade sig. Sen kom ju naturligtvis febern tillbaka med full styrka och Julia somnade på vardagsrumsgolvet. Man förskjuter ju bara sjukdomen när man ger alvedon i onödan.. dumt av mig. Jag kommer att vara hemma hela veckan verkar det som nu. Jobbar ju bara måndag till onsdag dagtid. Sen är jag ledig torsdag och jobbar fredag - söndag kväll. Dom skiften kommer jag ju kunna göra för då är ju andra hemma. Men Julia kommer inte hinna bli frisk till onsdag så det blir en hemma vecka för mig också. Ska försöka hinna med att fixa i Fannys rum som nu ser ut som jerusalems förstöring. Ett stort skåp därinne ska förmodligen hämtas idag av syrrans man. Då får jag lite spelrum och kan fixa lite på riktigt.
Stereon hivade jag ju till återvinningen för den var bara stor och klumpig och desutom trasig. Fanny lyssnade aldrig på den för det var så komplicerat att få igång en skiva. Nu har jag köpt en mindre åt henne som är lättanvänd och inte tar nån plats. Man kunde även spela mp3 skivor på den vilket är bra. Slängde i en klockradio i ordern också så hon får ett eget larmsystem om morgnarna. Båda är från Philips så jag hoppas ju på viss kvalitet.




Tog dom på mitt onoff kort som jag har. Det använder jag ju aldrig annars och det var länge sen jag hade nån betalning på det. Det här blev inte alls så dyrt (ca 600) utan kommer att betalas av på max två månader.

♥♥♥

Söndag 25/1 -09

Helgen lider mot sitt slut igen. Två små dagar går ju så fort. Vi har haft en väldigt sjuk Julia här hemma. Över 40 graders feber och andningsbesvär. Igår åkte J in med henne till familjeläkarjouren så vi skulle få luftrörsvidgande medicin till henne. Där fick hon även andas ventolin i mask två ggr och dom tog en snabbsänka på henne. Virus dock så det var inte så mycket att göra. Men så inatt så släppte febern äntligen och hon har idag varit pigg. Hur vi gör med dagis imorgon har vi ännu inte bestämt. Själv har min mage spelat mig spratt hela helgen och igår kändes det riktigt hopplöst. Men idag känns det bättre faktiskt. Så nu hoppas jag att det äntligen har vänt.

Igår var vi hundvakt på dagen. Grannens Alaskan Huskey som är precis under sex månader gammal. Det gick bra. Vi var ut en varsin gång med henne. Jag gick en runda runt jernvallen. Riktigt kul att gå med hund. Blir lite sugen igen. Vi tittade ju på valpar av just Alaskan Huskey i somras. Men det är svårt att skaffa valp när dom inte får vara ensam i början och båda jobbar. Kanske om vi får bebis igen. Då är vi ju verkligen hemma första tiden med valpen. Den skulle ju hinna bli över ett år innan man ska lämna den ensam igen.

Min drömhund i många år har ju varit en Siberian Husky. Alaskan Huskey är samlingsnamnet för icke renrasiga alaska hundar, dvs blandraser. Så dom kan ju se ganska så olika ut beroende på vilka raser dom har i sig. Men siberian Husky är renrasiga och därför mycket dyrare. Valparna vi tittade på i somras såg väldigt mycket ut som renrasiga dock, även om ingen av dom hade dom isblåa ögonen. men deras pappa såg ut som en tvättäkta varg.




Idag ska jag bara vara hemma och plocka och städa. Katastrofvarning här hemma. Men jag har varit så sjukligt trött så jag har knappt orkat med att vara vaken.

♥♥♥

Im so bummed right now..!!

Ringde till Acke (akademiska sjukhuset) för att beställa nyttt recept och boka en telefontid med min läkare sen många år tillbaka. Och då säger dom att hon har flyttat!! Shit va trist. Jag kände mig så trygg med henne. Hon kunde hela min sjukdomshistoria och visste precis vem jag var när vi talades vid. Ja klart hon får flytta som alla andra men ....åååhhhh.....!!
Så nu blir det ny läkare som måste läsa på om mig och hela min journal. Ni skulle se min journal på ackes... den är lätt över femton cm tjock. Så han får en del att göra. Han ska ringa mig på onsdag så då får vi se hur det blir.

Nu borde jag verkligen städa lite här hemma.

♥♥♥

!!

Imorgon köper jag en semla...

♥♥♥

Uppdatering av blogg

I torsdags var jag ledig från jobbet och ägnade min dag med att springa upp och ner i tvättstugan. Kunde inte förstå varför jag kände mig så extremt matt i kroppen. Men det uppdagades på kvällen då jag hade mått illa ett bra tag och förstod att det var magsjuka på intågande. Sagt och gjort så spydde jag hela natten och sov halva fredagen. Sjukanmälde mig för jag skulle ha jobbat fredag kväll. Ikväll (lördag) gick jag då iallafall till jobbet och det var det jobbigaste passet jag gjort på länge. Inte jobbmässigt då det var ganska lugnt på den fronten tack och lov. Men jag var allt annat än pigg och kry. Nu är jag dock hemma igen och känner mig lite piggare. Brukar vara bra att jobba för då tvingas man komma igång vilket är svårt när man går hemma och blir ännu mattare.
Att ligga i sängen så mycket gjorde även att jag fick mig en sjuk spänningshuvudvärk som jag bråkat med sen i går morse. Den kommer som vanligt från vänster axel. Jag smörjer och masserar och har mig för att slå på blodflödet upp i huvet igen, men det brukar vara lönlöst. Oftast så sitter det i  i tre dagar innan det ger med sig. Ikväll så fick jag prova den nya "Eaze sprayen" som man ska spruta på ömma områden av en pensionär. Blev grymt överraskad efter tio minuter då min axel var helt bedövad. Stel ja men inte ont. Fantastiskt, jag måste köpa den. För att ha ont är ju en ond cirkel då man spänner sig och får ännu ondare. Nu känner jag ju inte ontet i axeln och slappnar auotmatiskt av och då kan blodet flöda fritt och spänningshuvudvärken ger med sig. Magi!!

Kände för en filmkväll när jag cyklade hem ikväll. Men båda tv aparaterna är upptagna så det verkar inte bli så. Finns några filmer som jag skulle vilja se nu faktiskt..

Nu ska jag... jag vet inte.

♥♥♥

Hittad på youtube

Ni kanske inte kommer ihåg tjejen jag hittade för ca ett år sen på youtube. En femtonåring från filipinerna som sjöng brallan av det mesta. Nu är det så en viss Oprah Winfrey fick upp ögonen för det youtube klippet. Och när hon är på det humöret så brukar det uppstå magi.  Och nu för inte så länge sen så stod Charise som hon heter i USA i Madison square garden och sjöng med sin stora idol...

Celine Dion. Speciellt inbjuden av henne.
Taket lyfte och jag som såg det idag på Oprah kunde ju natirligtvis inte hålla tillbaka tårarna.

Celine sjunger första meningen sen tar Charise över. Tyvärr finns inga riktiga klipp ännu ute på youtube. Utan bara sånna som filmats på plats.



♥♥♥

Tvättar och sånt

Kommer inte hinna med all tvätt tyvärr, men det är inte så mycket att göra åt det. Nu ska jag in i Fannys rum och riva ur stereon med högtalare för det ska till återvinningen. Mamma kommer att hämta det om en stund för hon skulle ändå dit. jag ska ju göra om i Fannys rum och den där gamla stereon är både stor klumpig och halvtrasig... Och används därför inte. Hon får en mindre smidigare senare av mig.

...ja..thats it for now.



♥♥♥

Jag nattsuddar...

Som vanligt, men imorgon (idag ) är jag ju ledig från jobbet iallafall. Har tvättstugan från nio på morgonen vilket är bra då vi har tvätt så det räcker och blir över. jag kommer ofta in i olika internet teman på natten. Kan inte komma på nått annat ord just nu. Men det är när jag fastnar på youtube i flera timmar eller hamnar i nått bloggträsk. Just nu läser jag mest träningsbloggar. Jävligt hårda och as snygga brudar ute i Sverige finns det kan jag lova... grymt inspirerande.

Glömde bort vad jag skulle skriva..



Snart är det "time for a change" for real...

♥♥♥

Måndag 12/1-09

Imorse när jag stod i badrummet med mascaran i högsta hugg så sa det klick och det blev bäcksvart i lägenheten. Julia som låg och tittade på tv ropad förskräckt på mig. Jag famlade mig fram i mörkret efter en tändare och hittade ett ljus som jag tände. All gatubelysning och alla lägenheter runt omkring var svarta också. Strömavbrott... Det var verkligen så svart som det kan bli. Och eftersom det var mulet så kunde inte ens månen lysa upp himlen lite. Julia ville att jag skulle laga lamporna och tv'n vilket var lite svårt. Det höll i sig i ca tio minuter sen kom strömmen igång igen och vi kunde återgå till att göra oss klara för jobb och dagis. Det blåste ju storm ute kändes det som så det var väl nån kraftledning som blivit skadad.
Lämnade Julia på dagis och kämpade mig i extrem motvind till jobbet. Satte mig helt slut och hällde upp en kopp kaffe när jag kommit fram då telefonen ringde. Till mig var det... från dagis. Julia hade spytt.... På med jackan igen och cykla i motvind! igen tillbaka och hämta upp en liten tjej som var ganska blek om nosen. Hon har inte spytt något mera idag. Så vi har efter funderingar här på eftermiddagen bestämt att vi  avvaktar till morgondagen och ser om det blir nått jobb och dagis. Förmodligen blir det så.

Snart kommer min älskling hem med pizza =O) Eller ja om ca en och en halv timme iallafall..

♥♥♥

Julia tre år

Idag har vi haft kalas hela dagen. Släkt från alla håll har varit här och uppvaktat Julia som fyllt tre år. Nog för att hon mest väntade på tomten då hon inte riktigt förstår skillnaden på julafton och födelsedag ännu. Dom ligger ju tätt också för henne så hon tror nog att paket är nått som hör till vardagen snart =O) men allt har gått bra och blev lyckat.

Kusinerna Astrid och Majken stannade kvar en stund och spelade guitar Hero Worl Tour tillsammans med Fanny. Också kom Jenny förbi lite senare. Och rätt som det var så satt även jag där med en gitarr i handen och skrattade åt min egen ofärdighet på lättaste nivån.

Nu håller jag på att fylla badkaret med vatten så sakteliga. Vill inte dra på då det låter så illa i sovrummet då. Det blir inget långt bad, men jag är smutsig och behöver tvätta mig. Så e det.


Tre år sedan precis.


Idag...Lite större, lite vildare. lika söt...


Koncentrerade och synkroniserade (Jenny är mycket duktigare än mig)...


♥♥♥

Lets dance!!

Åh äntligen har lets dance dragit igång =O) Jag var helt lycklig i två timmar medans det gick på tv. Och det var väl lite vinglig start för dom flesta. Utom Morgan då som dansade bort dom andra fullkomligt. Men min favorit blev laila Bagge. MY GOD!! Vilken kvinna. Sexig så klockorna stannar. Och riktigt duktig på att dansa. Det här blir en bra vår på fredagar.



Damn...

Fick en riktigt trevlig överaskning när jag kom hem från jobbet idag då mina gardiner till köket dykt upp. Och även då lamporna som jag beställt till vardagsrummet. Visar dom senare.

Nu ska jag gå och mysa styggt med min kärlek...

♥♥♥

Min kropp är som ett svart hål...

Jag kan stoppa i den hur mycket som helst och det ekar ändå efter mera. Ja främst kolhydrater naturligtvis. Fast just nu så känns det helt ok då jag vet att det kommer att ändras snart. Stora förändringar är i antågande för mig. Och jag är inte nervös eller nånting... Vet att det kommmer att gå. I Have Confidence In Me.

Måste vara första gången...

Torsdag 8 Januari

Idag är jag ledig =O) Välbehövligt kan jag lova. Sen jobbar jag iorgon och är ledig i helgen. På söndag fyller lillan tre år så det blir fullt ös med kalas och nattbesök av svärisarna. Trevligt trevligt. Idag ska jag fortsätta att plocka bort julen här hemma. Är klar med vardagsrummet nu. När jag burit ner granen i förrgår så var det ungefär tio barr kvar på den. Resten låg som en tjock matta från vårat vardagsrum ner för hela trappen. Bytte gardiner, bytte klädsel på soffan och fotöljen, bytte mattor och kuddfodral och bytte filtar. Nu är vardagsrummet vitt vitt och grått. Väldigt frächt. Hallen däremot ser ut som ett härke med tvätt, smutsiga mattor och sofföverdrag. Möbler som ska bort från lillans nyrenoverade rum mm mm. Tror jag ska börja med sovrummet nu. Bort med julstjärnan i fönstret och röda inslag i textilierna. Nu vill jag ha in vitt där också. sen köket där julgardinerna får hänga kvar till dom nya kommer på posten. Hade hoppats dom skulle komma innan helgen men det gör dom inte tyvärr. Just nu är vitt svart och grått min melodi. En outtröttlig kombo som aldrig blir gammal. Badrummen har också fått sig en uppryckning med nya handdukar mattor och duschdraperi. Det tar sig som sagt...

Kram
♥♥♥

Första måndagen 2009

Jobbade till klockan två idag. Gick dubbelt med Anneli som kommit tillbaka från mammaledighet. Det gick jättebra och hon är så lättsam och gullig. Fast jag kände när jag gick hem för dagen att jag pratat oavbrutet sen morgonen. Blir så när man ska instruera och visa hela tiden. Men det är ingen fara =O)
På eftermiddagen idag så har jag tvättat. Kom ner i tvättstugan och det sitter en lapp på torktumlaren att den är trasig... KATASTROF!! Så det blev tyvärr bara tvättat sex maskiner, måste ju hänga allt på tork och det har vi inte speciellt mycket plats för. Hoppas den blir lagad fort nu när helgerna är över.

Jag och älsklingen skulle precis sätta oss och titta på en film nu när lillan kom uppstapplandes i hallen. Försöker vända tillbaka dygnet på henne efter en lång ledighet. och det kan ju gå lite si och så ibland. Dagis börjar på onsdag och då är allvaret igång igen. Älsklingen tog upp henne direkt och bar under protester in henne i sängen igen medans jag gjorde iordning hennes flaska. Så nu ligger dom därinne och förhoppningsvis somnar (iallafall den ena av dom) =O).

Iallafall så höll jag på med lillans rum i två dagar oavbrutet nästan. Men nu är det klart och det blev väldigt bra och lättorganiserat. På torsdag så sätter jag upp akvariet med vatten och grus så det får stå några dagar innan fiskarna flyttar in.



Bye for now
♥♥♥

nattpyssel

Vi var iväg och köpte hyllan på ikea idag. Blev inte den på bilden men en snarlik. Köpte lådor till hålen att ha saker i. naturligtvis så missade jag att ta FEM lådor utan tog fyra. Så det fattas en, får köpa den när jag kommer dit igen snart. Bokhyllan som står i julias rum nu ska kaseras har jag efter lång betänksamhet bestämt. Det är en som ser ut som Billy men är lite minde. jag vill ha en lång hylla på väggen ovanför golvhyllan som vi köpt idag. Och jag har kommit på att jag kan ta sidostycket av den gamla hyllan och sätta på konsoller. Såna har jag liggandes i ett skåp.

ja det är väl steg ett i rumsförvandlingen. Men jag har många planer som gror nu.... Äntligen. Julias rum har varit som ett svart hål för mig. Vet liksom inte vad jag ska hitta på för att få det bra. Men nu så tror jag att jag är lösningen på spåret.

♥♥♥

2009

Som sig bör när ett nytt år är här så får jag grymma inspirationskänslor till inredning. Jag har tusen ideer hur jag ska få vårat hem perfekt. Det blir färger som vitt grått och svart som kommer dominera vårens inredning här hemma. Åh jag längtar tills jag får börja och alla saker är på plats. Men ännu så får julen vara kvar hos oss även om jag faktiskt som vanligt börjar bli less. Granen barrar som en tok. Behöver bara titta på den så ramlar det av en sisådär tvåhundra barr. men det är väl som det ska när man har en äkta gran innomhus. Men fin är den än och får stå kvar ett tag till. Allt får stå ett tag till . jag väntar in mina nya grejor till alla hörn av lägenheten inna jag ändrar om. En hissgardin i köksfönstret har jag velat ha länge nu, men inte hittat nån som passar. men nu har jag då det iallafall och det kommer bli väldigt bra =O)



Sweet!!

Åh jag vill ha dom nu!

Idag är jag ledig, tjoho =O) Och sen har jag två kvällar i helgen vilket ger mig lugna morgnar med gos i soffan och en kaffekopp. Det känns nästan som man e ledig då. Nästa helg fylle Julia tre år på söndagen och då skulle jag vilja ha fått hem grejorna till lägenheten men jag tror inte att det hinner komma tyvärr. Julias rum ska få en riktig uppryckning nu också. En lång bänk till akvariet och tvn ska köpas och sen ska jag köpa färg och måla över henne moderna konst som hon målat på väggarna med tuschpenna. Utrensning och uppstädning. och framförallt organisering. sen nästa månad så tänkte jag ge mig på Fannys rum och få ordning i det kaoset. Hon ska få nytt skrivbord. Eller igentligen ett gammalt som jag ärvt efter min farfar. Funderar på en liknande bänk till henne också. Skåpet hon har nu är jättefint igentligen men väldans otympligt och får ställas undan tills ett husköp /större lägenhet i framtiden.


Det blir nog den här hyllan fast man lägger den på golvet. Funderar på att sätta ben på den också. Sen har man korgar eller lådor i facken med saker och böcker i. Till julias rum då menar jag. Fanny måste nog ha en bredare då hon har en väldans stor tv.

Nog för den här gången.

Bye.
♥♥♥

Skjut mig...

Gott nytt år alla min älsklingar. Idag är det första januari och vi kom hem från nyårsfirandet för nån timme sen. Mer om det sen kanske.. Nu ska jag iväg och jobba! Otippat NOT!

Bye

♥♥♥

RSS 2.0