mini 31/10-10









♥♥♥


måndag 25/10

Ny vecka igen. Extremt uttråkad. Nu har jag grymt svårt att komma på nått att göra. Har ganska starka värka eller förvärkar. Vet inte vad det är längre. Kanske åker in ikväll och kollar hur det ser ut inuti. Får se hur dagen känns. Igår kväll gjorde det ordentligt ont och var regelbundet. Men nu är det hipp som happ igen. När och hur ska man veta. Med Julia gjorde inte öppningsskedet sådär vansinnigt ont så jag kan faktiskt inte svara på vad det här är heller. Vi ska in på ultraljud imorgon bitti om inte annat. Blir det inte mer än såhär ikväll så åker jag inte in på nån koll. Då får dom kolla imorgon. Julia sover hos mormor ikväll iallafall.
Har tvättid nu så jag har det iallafall. Men sen... snark. Tänk om man fick jobba lite. Saknar mina fina vänner på jobbet.

Åh vad det här är tråkigt... skjut mig. Tur att man har Julia här som håller igång och får mig på bra humör.

♥♥♥

Söndag 24/10

Vilken halvtråkig söndag det är. Seg och grå. Har burit ner i förrådet och fixat spjälsängen idag. Skulle göra det igår, men somnade som en död och sov i två och en halv timme. Är så sällan trött på riktigt just nu så jag blev förvånad när jag inte kunde hålla mig vaken igår. Men jag har jobbat hårt senaste veckan och snittar sömnen på fem timmar per natt. Så kroppen behövde vila helt enkelt.

Idag är jag sugen på pizza och chips och dipp och coca-cola. Ligga i soffan och kolla film kanske.
Trött på förvärkarna nu som gör rätt ont och inte blir mer än så. Helt normalt jag vet... men det är drygt. Tio dagar över tiden idag och det går bra. Har inte haft tid eller lust den senaste veckan som sagt med barn. Senast lördag drar dom igång det vilket jag tror att det kommer bli. Men det är verkligen inget jag ser fram emot. Att bli igångsatt är verkligen ingen dans på rosor. Fy fan rent ut sagt.

♥♥♥

lördag 23/10

Fint väder vi har. Härlig höstdag med lagom kyla. Vi har varit på skridskoskola här på förmiddagen. Julia kavade på riktigt bra. Har utvecklats en hel del sen förra året. Hon är lite flaxig och ramlar en del men reser sig fort och kutar vidare. Jätteroligt var det.

Haft bekanta här på kaffe sen och nu har J och lillan följt med dom till valbo för att kolla in hemmabioljud. Jag ska ta och bubba ner lite i källaren. Bära upp spjälsängen också. Den är bra att ha på dagarna tycker jag då dom sover. Hittade medar på nätet som man kan sätta på sängen så blir den en vagga liksom. Väldigt fiffigt. Tror jag ska slå till på det faktiskt. Sen ska jag ta mig en välbehövlig dusch. Har fortfarande målarfärg i håret sen jag målade Fannys rum i onsdags. Ikväll blir det middag hos syster med pappa och co.

Här kan du beställa medarna. Kostar 298 kr och är fraktfritt. Fästes med kardborreband. Så jäkla smart och nått jag faktiskt saknat genom tidigare småbarnsår.

♥♥♥

Snart lördag 23/10

Ja då var dagen slut och kalaset har ebbat ut. Fannys södelsdag blev jättebra och hon har fått en massa fina paket. Nytt rum, hon älskade det. Det gör jag med. Fan vad jag är bra ibland. 42 tums plasma är det väl inte så många som har i sitt rum när man är tretton. En ny mobil. Sony Ericsson Xperia X10 mini. Ett par varma uggstövlar i brun mocka. Mössa och halsduk. Lång som hon kan linda flera varv vilket hon ville ha. En jacka som tyvärr var för stor så den åker tillbaka. Smink och parfym. Leggings och tröjor. Strumpor. Presentkort på håltagning i öronen. Ridbyxor, biobiljett, presentkort på lindex och Hööks ridsport. Cykelhjälm. Scrappbooking saker (pysselmaja har hon alltid varit). Pengar. En snygg klocka i turkost. Armband mm. Julia hade slagit in ett glas, en liten gul gris ,två nyckelringar och ritat flera teckningar. Jättegulligt. Och naturligtvis så hade jag köpt några små saker till Julia också. En HelloKitty nalle, ett par HelloKitty tights och lite annat. Inte så kul att bara titta på när man är fyra år ju.

Bortskämda små barn har man minsann. men thats the way i like it. Kan liksom inte låta bli.

Imorgon (idag) är det lördag och då börjar Julia på skridskoskola igen. Det är så kul. Hon gillar det verkligen, men jag tror hon kommer få rätt ont i fötterna första gången. Men kul ska det bli, hoppas hon kommer ihåg hur man står på skridskorna bara.
Sen blir det middag hos syrran på kvällen eftersom pappa är här nu. Om jag nu inte tar en vända in på förlossningen istället. Det kan man aldrig så noga veta nu för tiden, Nu när den här veckan är över så känner jag att det kan få komma när det vill. Utom på natten helst. Så krångligt liksom med barnpassning osv.
Men jag känner mig konstigt nog inge stressad över att det ska skynda på. Det blir när det blir. Men jag vill helst inte bli igångsatt. Det gör så jävla mycket ondare är vanliga värkar. Det vet jag av erfarenhet då det blev så för tretton år sen. Men jag har ganska argsinta sammandragningar nu så det känns att det är på gång. Dom känns bra och gör lite ont, men det hade jag igår också och då slutade det. Men som sagt. känner mig inget otålig alls utan tar en dag i taget. och just nu en natt först. Godnatt.


Min lilla stjärna på förra årets skridksouppvisning.

♥♥♥

22 oktober 2010

22 Oktober 1997. Nu var Fanny alldelles nyfödd. Jag var nyligen tjugo år och kastades in i detta nya liv som det innebär att få sitt första barn.
Idag blir det kalas här hemma. med släkt och vänner. Smörgåstårtorna är klara och jag skulle precis till att fixa muffins. Men jag har inga ägg... Ska till statoil sen så jag får köpa då och fixa klart det sista här hemma nu istället.

Ha det gött.



♥♥♥

torsdag 21/10

Godmorgon. Precis druckit upp kaffet här. Julia är på dagis. Fick åka bil dit idag ijen då J jobbar hemma för vinterdäcken ska på idag. Skönt för idag var det riktigt kallt. -7 grader visade termometern halv åtta. Brr.
Fannys rum är klart mer eller mindre. Ska in och ta itu med det sista strax. Fick besked av Jotex att mattan in dit skulle levereras 10 november... Åh. MEN så nu imorse så hade jag fått mail om att den kommer med expressleverans imorgon. Tjohoo!!

Ska även handla till morgondagen. Smörgåstårta och American cupcakes ska jag göra. Sen blir det hemgjord marängtårta och äppelpaj med vaniljvisp. Det blir fina fisken det.

Skulle det bli så att jag får två barn med födelsedatum 22/10 så kommer kalaset vara hos mamma imorgon.

Sen blir det städa och röja lite här hemma. Ner i förrådet med en massa jox och sånt. Hittade föresten skruvarna till spjälsängen som jag trodde jag slarvat bort. Fint det.

Bye for now.

(Skrev halva inlägget före nio imorse och fyllde på lite nu, så om ni undar om jag vaknat så här sent så är det inte så)

♥♥♥


Onsdag 20/10

Godmorgon. Blödde imorse igen, men denna gången inte lika mycket och med en karaktär av slempropp. Har nu slutat blöda och avvaktar hemma. Ringde förlossningen och dom tyckte inte jag behövde komma om det inte förändrade sig. Skönt. Julia fick åka bil med pappa till dagis nu. Han väntade hemma tills vi såg att det var lugnt. Men nu har dom begett sig till dagis och jobb.
Idag hoppas jag bli klar med Fannys rum. En del kvar , men det värsta är nästan gjort.
Vi har hållit på och lagt om våra mobilabbonemang till 3 här hemma. Då kan vi ringa gratis till varandra och Fanny kan alltid skicka sms till mig även om hon inte har pengar kvar. Ja iallafall jag och Fanny har ändrat för J har det redan. Men Fannys telefon funkar inte då det inte är en 3G telefon visade det sig. Så nu fick hon välja om hon ville ha en ny telefon med låst abbonemang (kan ringa för max 150 kronor) eller behålla den gamla. Och naturligtvis så ville hon ha en ny. Jag som köpte den hon har nu i julas. Svider nog mest i mig tror jag. Men det blir nog bra. Blir en liten tidig julklapp liksom.

Sover minimalt just nu. Somnade vid två och vaknade kvart över sju. Pigg. Jobbigt med kvällarna nu eftersom jag inte kan sova. Vänder och vrider och grubblar.

Idag fick Julia titta ut här i morse och se hur snön föll från himlen. Det har hon väntat på länge nu. Hon brukar springa till fönstret varje morgon och kolla. Men idag så blev hon glad och sa- Äntligen vinter mamma. Jag förklarade att det förmodligen inte skulle ligga kvar, men att det är på god väg iallafall.

Nu blir det kaffe och läsa morgontidningar på nätet en stund.

Ha en fin dag.

♥♥♥

måndag 18/10

Hej och hå vilken dag. Vaknade imorse som sig bör. Gick på toa som sig också bör. Papperet fylldes av blod. Som kom och kom. Blodet verkligen bara rann ur mig. Ringde förlossningen som ville att jag skulle komma in pronto. Bad mig ta en ambulans. Panik!!

Och i min panik så ringer jag naturligtvis mamma och ger henne panik. Ringde sen 112 och Jörgen. Han skulle möta mig på förlossningen. Ambulansen kom på några minuter. Jag han inte ens borsta tänderna och hade då på mig gårdagens skitiga kläder och skorna som stod närmast. Utanför porten stod mamma med stora ögon och sa- Jag följer efter i min bil.
Fanny hade skickat ett sms på morgonen om att hon var hemma från skolan och inte fick tag på pappa. (Hon är hos honom nu) och jag låg på britsen i ambulansen och försökte få tag på honom medans dom tog blodtryck och puls och kopplade fast dropp. Utifall det skulle bli akut kejsarsnitt...

Men när jag väl kom in på förlossningen ca kvart i tio så hade det tack och lov slutat blöda. Dom la en kurva och sen var väntan igång. Och för att göra en lång historia kort så gjorde dom en ny kurva efter lunch och undersökte. Inget spår efter blod och sammandragningarna är ju som vanligt. Hit och dit utan nån större värk.
Så fick vi då äntligen åka hem, lagom till Julia kom hem från farmor och farfar.

Och doktorns order är vila och ta det lugnt... Inga lyft osv. Och såhär i efterhand har jag nog lyft lite väl mycket dom senaste dagarna. Tvätt..kartonger..tv-apparat från väggen. 
Så nu är det bara att hoppas att det inte börjar blöda igen för då måste jag in igen.
Ja in igen måste vi ju förstås, men då vill jag åka hem med en bebis.

♥♥♥

Söndag 17/10

Idag sov jag till tjugo över tio. Det var INTE igår. Men jag höll mig uppe igårkväll också till ca ett så det kanske var det. Självklart så hade jag den obligatoriska kisspausen inatt dock. Igårkväll satt jag och älsklingen uppe i soffan utan tv och bara pratade och sjöng. Haha. Trevligt med omväxling tycker jag.

Håller på i Fannys rum och rensar och plockar. Har fått det klart i huvet nu hur det ska bli och hur möblerna ska stå. Så det är bara att tuta och köra. Var lite handikappad igår då jag hostat till mig en muskelbristning i sidan vilket gjorde att det var svårt att hålla på. Men vi hann med en tur till IKEA och köpte lite snygg kontorsförvaring till mitt projekt.
Mm..hm. Ja så mycket mer än så händer det inte här.

Ja det var väl det.


Den här bilden hittade jag och Julia för nån dag sen och tyckte var såååå söt.

♥♥♥

fortfarande torsdag

Panodil är ju fantastiskt. En hel kväll utan smärta. Känner mig rätt fit efter omständigheterna. Så taggad att börja i Fannys rum nu.
Det blev bestämmt här på kvällskvisten att Julia ska till Farmor och farfar över helgen. Så då kan jag förhoppningsvis köra igång så snabbt Fanny avlägsnat sig imorgon kväll. Gud va roligt. Jag älskar projekt av det här slaget!!
Skulle kunna börja röja nu om jag kunde, men det skulle nog vara rätt misstänkt med tanke på att hon är i sitt rum nu.

Nu känner jag mig glad igen =O)

♥♥♥

Torsdag 14/10-10

Dagen D. Men skit i det.

Jag har ett nytt projekt i huvudet. Typiskt mig att komma på sånt nu.
Det ska bli en lättare renoveing av Fannys rum. Det dumma i kråksången är att hon fyller om en vecka och jag vill att det klart tills dess. SURPRISE liksom!! Vilket i normala fall är "a walk in the park". Nu däremot lite mer komplicerat. Men idag har jag kommit på att panodil är ju rätt bra för att må någorlunda. Och jag blir så lyrisk och lycklig innuti när jag har inredningsprojekt på g. Ja nu kan det ju bli bebis när som helst. Men det är väl inte direkt nått hinder för projektet i sig det heller. 

Lättare renovering är det ju tal om sååå.

Måla vitt där fondväggen nu är. Tapetsera två eller tre bårder av tapet mitt på den väggen. Måla en byrå vit. Fixa en klädd sänggavel. Lite rens och piff på det så är det klart.

Fanny har pratat om turkost och zebramönstrat. Enklaste som finns.

Tapeten finns på rusta och vit färg såklart. Behöver bara en rulle.



Matta finns på jotex.



Turkosa detaljer har jag i gömmorna här hemma. Likväl gardiner osv.
Gaveln har jag grundmatrial till. Behöver bara ett turkost tyg att klä den med. Eller möjligen att jag klär den i en svart lurvig filt jag har redan.

Mja detta kan mycket väl gå alldelles utmärkt. Jag känner mig redan piggare =O)
( Nu såg jag dock att mattan tidigast kan levereras 25 oktober. Dumt!)

♥♥♥


Onsdag 13/10-10

Så var ännu en dag gången. Var till mvc på förmiddagen. Mitt sista besök där. Om det inte kommit igång senast nästa fredag så ska jag ringa förlossningen och boka in ett ultraljud. Då kollar dom att allt är bra och att det finns tillräckligt med fostervatten och sånt. Vi får väl se.
Min kropp är som ett stort varigt sår just nu. Energi = noll. Jag har ont överallt. Det trycker neråt så jag tror att jag kommer vändas ut och in snart. Det gör ont på magen för det är så spänt att det svider vid beröring. Höfterna och bäckenet är som sönderslitna trasor. Ja allt gör ont. Från topp till tå.
Sammandragningarna är väldigt oregelbundna och kan ibland kännas lite, men jag vet vad jag ska känna efter och det är inte det jag känner. Har haft väldigt regelbundna sammandragningar sen vecka 20. Men nu är dom mellan golv och tak. Huller om buller och ingen ordning alls. Jag sover som en kratta. Vilket resulterar i att jag går i dvala hela dagen.

Ja det är faktiskt förjävligt just nu. Jag vet inte längre vad jag väntar på. Nån slags frihet, Rättigheten till min kropp tillbaka. Bebis känns väldigt out there. Svårt att koppla ihop det här med sånt. Jag vill bara att det ska vara över. helst igår.

Annars idag så har jag inte gjort mycket. Följde med till stallet och kollade när Fanny hoppade. Förlorade en auktion på tradera. Jävla skit. Hämtat och lämnat på dagis. Lagt julia ikväll. Det gör jag varje kväll. Mysigaste som finns. Mitt lilla troll.



Tittar på tjejerna och kommer på varför jag utsätter mig för det här. Lugnet kommer tillbaka.
Frid och fröjd.

♥♥♥

tisdag 12/10-10

Inget speciellt att raportera om den här dagen igentligen. Fixat lite hemma och börjat rensa lite i köket. Haft rejäl foglossning så jag har bara orkat stå kortare stunder. Hostar så det slår som trummor i lungorna. Börjar annars känna att förkylningen är på nedgång iallafall. Men tack och lov för trosskydd.. ja höggravid och hosta är en farlig kombination och det blir en hel del byten av underkläder annars liksom.
Och tack och lov för nässpray också som gör att man kan andas. Fick köpa en ny flaska idag. Den är viktig just nu.

Imorgon besök på mvc igen. Hade hoppats på att jag inte skulle behöva gå den här gången och att det snarare skulle vara efterkontroll. Meeen så blev det inte. Oh well.. Det bir när det bir när det bir så att säga.

Jackan kom idag föresten... Very nice. Fem S av fem möjliga.

Herregud vilka tråkiga inlägg det blir nu, men det är väl alltid nått iallafall.

♥♥♥

rosa bandet

Jag får försäkringsbolaget Chartis att skänka 10 kr till Rosa Bandet genom att publicera denna länk: http://www.cancerforsakring.se/?bannerId=1328 Följ länken och skapa en skänk-länk du också.

Eller klicka på bilden.

Banner

♥♥♥

11/10-10

Måndag, ny vecka. Officiellt den sista veckan på graviditeten. Tre dagar kvar sen är det helt fullgånget. Men min förkylning hjälper det knappast på traven att komma igång tidigare. Lika bra det skulle inte orka nån förlossning i det här skicket känns det som.
Ja... idag då. Nyss stekt pankakor till lunch. Lovade Julia det igår.
Vi ska försöka ta oss ut lite snart och få lite frisk luft. Åka förbi mamma med pelargoner som förhoppningsvis ska övervintra i hennes källare.

Sen vet jag inte mer. Åhhhh gud va tråkigt det är. Längtar efter mitt jobb så jag får nå fel snart. Tur man inte är arbetslös, då skulle jag nog hänga mig av tristess.

♥♥♥

10/10/10

Förkyld. Gaahh!! Hostar litervis med onämnbara ...ja..och nu har näsan kommit igång också på riktigt. Whats up with my immunförsvar?? Andra gången inom en månad. Sucks big time.

Panodil ska införskaffas idag.

Over and out.

♥♥♥

Fredag 8/10

Idag tog jag och Julia sovmorgon och sov till nio. Skönt, det var länge sen. Jag har problem att sova och vaknar ofta på natten. Vaknar före klockan ringer vid sju och då har jag vaknat x antal ggr innan det. Så jag blev fövånad att klockan var nio idag när vi vaknade. Jag har tyvärr gått och blivit förkyld. Ja eller hosta är det väl mest. Inte torrhosta utan en djup rosslande geggig variant. Trevligt eller hur. Och då kan man nog inte förvänta sig nått på förlossningsfronten på ett tag då kroppen brukar vänta ut sjukdomar. Oftast.
Idag tar vi det väldigt piano och myser i sängen framför bollibompa. Har tvättid klockan tre. Får se om vi hittar på nått före det. Ska väl en vända till affären iallafall. Fredagsmys ska det väl bli på nått vis. Men vad ska vi äta?? Alltid samma dilemma för mig. Tasteline får visa vägen. 

Tamtadaa..


Tacos it is. Det var länge sen faktiskt. Julia gillade iden också. Chips och lök var det hon ville ha så..passande =O)

♥♥♥

Torsdag 7/10

Sicket höstväder vi har idag. Regn och rusk. Lämnat Julia på dagis. Ja hon börjar 8,30 och går till 13.30 tisdag till torsdag nu. Hon är inte helt nöjd med detta och vill inte hem när jag kommer. Hon är ju van att äta mellis på dagis och det kommer hon inte få göra på väldigt länge nu. Men hon får då rasa av sig och ha kul med kompisarna ett tag iallafall.

Igår var jag in på ett läkarbesök i gävle ang mitt levaxin. Mamma erbjöd sig att skjutsa så då passade vi på att sticka in på biståndsgruppen i valbo och lämpa av en massa kläder och annat jox till välgörenhet. Alltid så skönt att lämna där, Man vet ju att det går till något bra också. Sen slank vi in en snabbis där och kollade lite. Ville se om dom möjligtvis hade ett billigt och bra skötbord. Och döm av min förvåning när det stod ett där för 50 kronor. Eller det stod faktiskt tre stycken där, men det var det jag valde som var det självklara valet. Litet och smidigt.
Så det tackar vi för.

Då var jag ju tvungen att bege mig in på IKEA och köpa lådor att ha under som man kan ha kläder blöjor osv i. Så vi tog en långsam runda därinne. Vi var jättehungriga men klockan var bara strax efter tio och lunchen öppnar elva. Så vi strosade sakta och gick sen upp och åt lite mat. Sen gick vi ner igen och plockade på oss det som vi valt.
Det blev en trådback med fyra plastlådor till. Valde plastlådor för jag gillar inte ljudet av trådkorgarna. Två nya redskap i plast till våran nya fina stekpanna. Gosedjurförvaringskorg till Julias rum där det svämmar över av nallar. Och söta muffinsformar som jag ska ha till fannys födelsedag. Ska baka american cupcakes istället för tårta. (Och så blir det smörgåstårta till det.)
Sen var vi in på coop och handlade lite dagligvaror. Sprang sen in snabbt på HM och köpte bebisstrumpor. För jag hade bara två eller tre par kvar efter Julia. Sånt försvinner ju så gärna liksom. Sen åkte vi hem lagom tills Julia skulle hämtas från dagis.

Kan lova att det kändes i kroppen efter den rundan. Rullator någon...

Idag ska jag fixa klart nere i hörnan där skötbordet står. Sen vet jag inte... Köket är förfärligt. Skulle behöva sig en grundlig genomkörare över skåpluckor och i lådor. Rensa och slänga. Får se vad orken räcker till. Den är ganska så liten just nu tyvärr. Men jag kämpar på. Tror nog jag kommer att gå över den här gången. Det känns så. Synd då jag gärna hade velat sprida lite mer på födelsedagarna i oktober. Fanny fyller ju den 22 så det kan kanske bli tight. Men det är inget man kan påverka nu.






Nått sånt här hade jag tänkt mig fixa till Fannys dag den 22/10 då hon blir TONÅRING!! Shit..

Japp, ha en finfin dag.

♥♥♥


måndag 4/10-10

Ja här händer inte mycket. Rent preggomässigt alltså. Så det är väl bara att fortsätta fixa hemma. Igår plockade jag bort sommaren från balkongen. Det är ett halvtrist och rätt tungt projekt. Men det är skönt när det är gjort. Sommarmöblerna står i källaren nu. Skulle igentligen ha köpt teakolja och oljat in dom, men jag får ta det när det är dags att ta fram dom igen. Städa klart i Julias rum idag tror jag vilket jag började med förra veckan. Torkade ur alla lådor och sorterade leksaker. Så det värsta är gjort som tur är.

Ja... fix och trix på hemmaplan alltså.
Tråkiga inlägg i bloggen är också inlägg trots allt.


Jo!! Naturligtvis så ska det bakas idag också. Det är ju kanelbullensdag =O)



♥♥♥

Jag dog!

Och köpte...


No explaining needed.
Im fucking worth it.

♥♥♥

RSS 2.0